HITNO PREBAČEN U BANJU LUKU: Zmija otrovnica ugrizla tinejdžera, napravio je kobnu grešku..

Iz UKC-a Republike Srpske ranije su za banjalučke medije naveli da je pacijent primljen 31. marta, ali da je već dan kasnije otpušten na kućno liječenje.

  • Hronika

  • 11. Apr. 2023  

  • 0

Prvi ugriz zmije ove godine zabilježen je krajem marta u Kneževu, a pacijent je zbrinut na Univerzitetskom kliničkom centru u Banjoj Luci.

Pacijent je u Banju Luku upućen iz Kneževa, a nesretni slučaj se dogodio nedavno, dok su vladale neobično visoke temperature za ovo doba godine.

Iz UKC-a Republike Srpske su potvrdili da je pacijent sa zmijskim ugrizom u Kliniku za infektivne bolesti primljen 31. marta.

Kako bišu banjalučki mediji, sve se dogodilo na šetalištu u ovoj opštini kada je zmija ugrizla tinejdžera, koji je u toku šetnje slučajno nagazio na zmiju otrovnicu.

Iz UKC-a Republike Srpske ranije su za banjalučke medije naveli da je pacijent primljen 31. marta, ali da je već dan kasnije otpušten na kućno liječenje.

Načelnica Klinike za infektivne bolesti Antonija Verhaz rekla je tada da na UKC-u ima dovoljno antiviperum seruma, što su potvrdili i u Institutu za javno zdravstvo RS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...