ELEKTROPRIVREDA HZHB JE PODMLAĐENA, ALI JEDNA FIRMA SE OPIRE: Čoviću stiže otpor iz HT-a, Primorac neće dati ostavku

U HT Mostaru šute na naše upite oko naloga za ostavku, ali i oko odbijanja istih.

  • Politika

  • 15. Apr. 2023  

  • 0

Premda je Dragan Čović, nakon što je članovima familije pomladio Elektroprivredu HZHB, dao je nalog da se pomlađuje i HT Mostar. Kako saznaje portal Hercegovina.info, Vilim Primorac neće ići Giljinim putem.

On je prema saznanjima našeg portala odbio ostavku, te planira ostati na čelu HT-a do isteka mandata, potvrđeno nam je iz više izvora. U HT Mostaru šute na naše upite oko naloga za ostavku, ali i oko odbijanja istih.

'Revolucija' Dragana Čovića mogla bi završiti već s Elektroprivredom, iz koje je jasno da je cilj bio isturiti članove familije na ključne pozicije. Najavljen je još i Elektroprijenos.

Zanimljivo, u najavi nema recimo Službe za zapošljavanje, SKB-a, Uprave za neizravno oporezivanje. Neke se direktore Čović ne usudi micati, a cilj operacije 'pomlađivanje' čini se bila je Elektroprivreda, te su u kontekstu iste trebala pasti još dvojica direktora kao kolateralna šteta.

Kao potencijalni nasljednik Primorca navodi se Goran Kraljević, inače rodbina širokobriješkog gradonačelnika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...