BIDEN I TRUMP PONOVO ĆE UKRSTITI MAČEVE: Nazire se novi okršaj - stigla potvrda za predsjedničku kandidaturu

Bajden bi na kraju drugog predsedničkog mandata imao 86 godina.

  • Svijet

  • 15. Apr. 2023  

  • 3

Predsjednik SAD Joseph Biden izjavio je na kraju svoje posjete Republici Irskoj da je odlučio da se kandiduje za drugi predsjednički mandat i potvrdio da će svoju kandidaturu formalno objaviti "relativno uskoro".

"Objavit ćemo to relativno brzo, ali samo putovanje u Irsku ojačalo je moj osjećaj optimizma u vezi sa onim što se može učiniti", rekao je Biden novinarima na kraju svog putovanja u Irsku, prenosi Reuters.

Agencija navodi da su, iako brojne Bidenove pristalice nisu sigurne da li je 80-godišnji predsjednik, jedan od najstarijih svjetskih lidera, zaista sposoban da se posveti drugom četvorogodišnjem mandatu u Bijeloj kući, bliski saradnici i saveznici, daleko od očiju javnosti, već počeli da preduzimaju korake za uspostavljanje infrastrukture kampanje i prikupljanje sredstava.

Biden bi na kraju drugog predsjedničkog mandata imao 86 godina, što je devet godina više u poređenju sa prosječnim životnim vijekom muškaraca u SAD.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...