SDA ZENICA: "Slave patriote Dan Armije RBiH, ali ne i Grad Zenica"

Kako su naveli, Grad Zenica je ignorisao ovaj dan.

  • Politika

  • 15. Apr. 2023  

  • 3

Delegacija Stranke demokratske akcije je na spomen obilježju Kameni spavač u Zenici položila cvijeće i odala počast šehidima i poginulim borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine, koja danas slavi 31. rođendan.

Armija RBiH formirana je na današnji dan 1992. godine, odlukom Predsjedništva BiH na čelu sa rahmetli predsjednikom Alijom Izetbegovićem, kao odgovor na agresiju vojske bosanskih Srba i Srbije.

"Armija RBiH je branila domovinu, narod i najveće civilizacijske vrijednosti i zato moramo baštiniti tekovine odbrambeno oslobodilačkog rata te čuvati od zaborava nadljudski otpor koji smo pružili agresoru, pogotovo zbog mladih naraštaja.

Danas slave svi koji vole domovinu Bosnu i Hercegovinu, jer je ovo jedan od najznačajnijih datuma u modernoj historiji naše zemlje, ali i poruka neprijateljima da su patriote uvijek spremne ustati u odbranu države i naroda", poručili su iz SDA Zenica.

Kako su naveli, Grad Zenica je ignorisao ovaj dan.

"Slave patriote, ali ne i Grad Zenica na čelu sa Fuadom Kasumovićem, koji je potpuno ignorisao ovaj datum, zanemarujući da je Zenica bila jedna od najvažnijih vojnih tačaka odbrane BiH te da smo u toj borbi dali više od 900 šehida i poginulih boraca", poručili su iz ove stranke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...