PLJAČKE, UBISTVA, LEŽANJE NA PSIHIJATRIJI: Evo po čemu je sve od ranije javnosti poznat ubica momka (23) iz Podgorice

Ranjeni je odmah dopremljen u cetinjsku bolnicu, a potom u Klinički centar u Podgorici gdje je bio van životne opasnosti.

  • Hronika

  • 16. Apr. 2023  

  • 0

Podgoričanin Dražen Vojvodić (37) osumnjičen je da je ubio Vidaka Vujovića (23) u mestu Šteke kod Podgorice, mladića čije je tijelo poluugljenisano pronađeno u žbunju, a navodno ovaj Podgoričanin nekoliko puta je u prošlosti bio meta napada.

Vojvodić je, kako su tada prenijeli mediji, 17. decembra 2022. godine pretučen pa ranjen ostavljen pored puta oko 17.30 na putu od Cetinja ka Lovćenu.

Ranjeni je odmah dopremljen u cetinjsku bolnicu, a potom u Klinički centar u Podgorici gdje je bio van životne opasnosti.

Policija i dalje traga za napadačima, a ispituje se i motiv ranjavanja.

Pobjegao iz psihijatrijske bolnice

Dražen Vojvodić je služio 2012. godine četvorogodišnju kaznu zatvora na koju je osuđen zbog teškog razbojništva koje je zajedno s M. V., D. T. i Z. R. uradio u maju 2010. godine. Oni su tada prijeteći automatskom puškom i dva pištolja ušli u ekspozituru Podgoričke banke i odnijeli 15.640 eura. Oni su potom pobjegli vozilom “zastava 128”.

Navodno, on je tokom izdržavanja kazne pokazao znakove uznemirenosti, što je ukazivalo da ima bolest zavisnosti zbog čega je upućen na liječenje.

U noći između 15. i 16. juna 2012. godine, navodno je sačekao da ostali pacijenti zaspu, nakon čega je presjekao rešetke na prozoru i uz pomoć čaršava se spustio sa drugog sprata bolnice i pobjegao. Za njim se tragalo 20 dana, nakon čega se vratio na izdržavanje zatvorske kazne.

Ranjen u Tološima

Vojvodić je teško ranjen 10. januara 2020. godine, a na njega je pucao tada devetnaestogodišnji mladić S. M.

Za napadačem se danima tragalo, uhapšen je tek krajem februara, a Vojvodić je zadobio rane u vidu preloma potkoljenice sa prostrelnom ranom.

Zapalili mu auto

Vozilo “audi” Podgoričanina Dražena Vojvodića uništeno je u požaru sredinom decembra 2020. godine na Cetinju.

Kako su tada pisali mediji, on je nekoliko sati prije nego što mu je auto zapaljen, dovezao taj automobil i parkirao ga nadomak jednog gradilišta. Vozilo je tada zapaljeno i potpuno uništeno.

Zbog podmetanja požara, uhapšeni su M. R. i M. D. Kod M. R. je prilikom pretresa stana i drugih prostorija tada pronađeno oko 830 grama marihuana, pištolj sa rezervnim okvirom, 16 komada municije, pet električnih kapisli i sporogoreći štapin.

Policija je tada u saopštenju navela da je Vojvodić bezbjednosno interesantna osoba.

Opljačkao poslovnicu Pošte i pretučen

U julu 2021. godine, policija je uhapsila Vojvodića zbog sumnje da je opljačkao poslovnicu Pošte. On je, prema pisanju medija, iz ekspoziture odnio 1.214 evra.

Policajac koji ga je primjetio trčao je za njim, nakon čega je Vojvodić uhapšen, piše Blic.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...