UZALUD VAM TRUD SVIRAČI: Refik Lendo sazvao sastanak lidera stranaka, Dragan Čović poziv odbio zbog…

Čović je rekao kako ne vidi nikakvog smisla u tom sastanku i da je poziv proslijedio predsjednici Federacije Lidiji Bradari.

  • Politika

  • 17. Apr. 2023  17. Apr. 2023

  • 4

Potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo za danas je uputio je poziv na sastanak predsjednika SDA, HDZ-a BiH i SDP-a s izabranim rukovodstvom Federacije BiH.

U pozivu upućenom Bakiru Izetbegoviću, Draganu Čoviću, Nerminu Nikšiću te predsjednici FBiH Lidiji Bradari i potpredsjedniku Igoru Stojanoviću, Lendo navodi da im se obraća povodom činjenice da je 6. aprila istekao Ustavom FBiH predviđeni rok za izbor novog saziva Vlade FBiH.

Podsjeća da je Predstavnički dom Parlamenta FBiH na sjednici 6. aprila usvojio set predmetnih odluka, uključujući i Zaključak kojim se pozivaju svi učesnici u procesu formiranja vlasti da hitno iznađu rješenje kako bi se ispoštovala ustavnost i zakonitost rada izvršne vlasti u Federaciji BiH.

Lider HDZ-a Dragan Čović na ovaj Lendin poziv je odgovorio kako su partneri poznati, da su pregovori završeni i da se sasatanku neće odazvati.

''Neću se odazvati pozivu. Lendo ima svoju predsjednicu Federacije. Na koju osnovu bih ja kao predsjednik HDZ-a trebao pričati s dopredsjednikom Federacije?'', rekao je čelnik HDZ-a BiH, Dragan Čović, medijima nakon sjednice predsjedništva HNS-a u Mostaru odgovarajući na pitanje hoće li se odazvati pozivu dopredsjednika Federacije BiH, Refika Lende.

Čović je rekao kako ne vidi nikakvog smisla u tom sastanku i da je poziv proslijedio predsjednici Federacije Lidiji Bradari.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...