SMRT U DOMU SAKIĆA: Nakon gubitka Sinana, još jedna porodična tragedija

Izgovorila potresne riječi prije nego što je preminula.

  • Hronika

  • 18. Apr. 2023  18. Apr. 2023

  • 0

Danas je u Loznici umrla Đulka Sakić (89), majka popularnog pjevača Sinana Sakića.

Đulka je živjela sama u stanu u centru Loznice, pošto je davno umro njen muž Rašid, penzionisani vojni muzičar.

"Publika ga je, u kafanu, od prvog 'hvatanja za mikrofon' počela da obožava, što smo vidjeli i Rašid i ja i pustili ga da ide pjevačkim stopama, kojima je grandiozno koračao do samog kraja života", pričala nam je svojevremeno Đulka, prenose Novosti.

"Volio je svim srcem našu Malu, našu Loznicu, Drinu, ovdašnje ljude i naše običaje. Uvijek je trčao sa najvećih koncerata pravo u Loznicu.To mi je je bilo milo. Dolazio je da me posjeti, da vidi šta mi treba, da se zajedno radujemo njegovim uspjesima".

Đulka je govorila da joj je srce htjelo da prepukne od sreće kada je sa sinom Medom, koji živi u Tuzli i veliki je pjevač, zapjevao pjesmu "Sine moj, oče moj".

Uvijek je poštovala porodicu svog brata Agana Šaulića, koji je, kako je govorila, bio velika podrška Sinanu od najranijih dana.

Đulka je nedavno izgovorila izuzetno potresne riječi.

"Ako Bog da uskoro ću i ja mojim Sinanom, mojom kćerkog Zadom i Rašidom, jer će, onda, i meni i njima biti lakše", govorila je jednom od sestrića prije nekoliko dana tetka Đulka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...