DODIK ODGOVORIO BEĆIROVIĆU: "Ne igraj se velikim riječima, mi smo svoju zemlju jednom odbranili"

"Mi nismo spremni da žrtvujemo mir ni za šta, pa ni za Republiku Srpsku, ali nismo spremni da žrtvujemo Republiku Srpsku za neustavnu BiH", kazao je Dodik

  • Politika

  • 22. Apr. 2023  22. Apr. 2023

  • 22

Milorad Dodik je nakon upozorenja Denisa Bećirovića da se ne igra sa vatrom i da separatistički potezi mogu ugroziti mirovni proces, poručio Bećiroviću da se ne igra sa Republikom Srpskom i Srbima.

"Mi nismo spremni da žrtvujemo mir ni za šta, pa ni za Republiku Srpsku, ali nismo spremni da žrtvujemo Republiku Srpsku za neustavnu BiH", kazao je Dodik.

Rekao je da ako Bećirović prihvata Dejtonski sporazum onda nemaju nikakav problem, ali da ako kao ostali bošnjački političari će jedno govoriti, a drugo raditi mora znati da to neće proći.

"Republika Srpska će se štititi pravom i u miru, jer imamo dovoljno mehanizama da se zaštitimo", dodao je Dodik.

Dodik je rekao da su lažne miroljubive poruke koje šalju, a rade sve da naruše mir, "stara muslimanska matrica". Zaprijetio je da će Bosna i Hercegovina biti ili ustavna ili je neće biti i što prije to treba da shvate i Bećirović i ostali koji ga ohrabruju.

"Na kraju bih mu poručio da se ne igra velikim riječima i prijeti tuđim oružjem. Mi smo svoju zemlju jednom odbranili, odbranit ćemo je svaki put", zaključio je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...