SARAJEVO UZ DOSTA MUKE SAVLADALO TUZLA CITY: Utakmicu obilježila sudijska katastrofa (FOTO)

Sarajevo je odigralo dosta loše, ali je na kraju upisalo tri boda kojima se potpuno vratilo u borbi za Evropu

  • Sport

  • 23. Apr. 2023  

  • 0

Fudbaleri Sarajeva ugostili su večeras na stadionu Koševo ekipu Tuzla Citja u susretu 27. kola m:tel Premijer lige BiH, a meč je okončan rezultatom 1:0.

Sarajevo se nakon augusta konačno vratilo na svoj stadion, a slobodan ulaz za publiku privukao je priličan interes navijača.

Sarajevo je u ovaj meč ušlo u nizu od tri pobjede u posljednje četiri utakmice i kao apsolutni favorit protiv tima koji se bori za opstanak.

Ipak, od početka meča je bilo jasno da neće Sarajevo lako doći do punog plijena, jer Bordo tim nikako nije bio u stanju da se nametne i bude tim koji će diktirati tempo. Konstantno su igrači u Bordo opremi preskakali igru i eventualno bi pokušali visokim presingom natjerati goste na pogrešku.

No, nije to funkcionisalo baš idealno. Nakon desetak minuta uputilo je Sarajevo prvi ozbiljniji udarac ka golu gostiju, probao je Musa Muhammed, ali njegov udarac bio je neprecizan. Nakon 20 minuta igre, Ziljkić je šutirao i pokušao iznenaditi golmana gostiju Nevresa Fejzića, ali njegov udarac je sjajno zaustavio Fejzić.

Ipak, Fejzić je napravio katastrofalnu grešku u 28. minuti, dodao je loptu Avramovskom, koji se sjajno namjestio na udarac, a potom je pogodio mrežu gostiju.

Bio je to najzanimljiviji detalj prvog poluvremena, već u nastavku meča Tuzlaci su preuzeli blagu inicijativu, ali nisu stvorili niti jednu kvalitetniju šansu. Na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću Sarajeva, a ništa značajnije nije se desilo ni u nastavku meča što bi sugerisalo promjenu odnosa snaga na terenu.

Sarajevo i dalje nije briljiralo, opredijelilo se da prepusti inicijativu gostima i čeka priliku iz kontranapada, ali loše ih je Bordo tim istrčavao, pa je drugi dio susreta bio izuzetno nezanimljiv sve do samog finiša. U 74. minuti je Tuzlacima poništen čist gol, nakon katastrofalne greške Šerbečića gosti su oduzeli loptu, Ivaniadze je bio sasvim sam i pogodio mrežu Dizdarevića, ali je gol poništen.

Bila je to katastrofalna greška pomoćnika, a nekoliko minuta kasnije poništen je i Renanu Oliveiri čist gol, mada je situacija bila puno manje sporna od one ranije spomenute. Promjena do kraja meča nije bilo, pa je Sarajevo upisalo nova tri boda, kojima je došlo do četvrtog mjesta, sa istim brojem bodova koji ima i trećeplasirani Željezničar. Velež ima bod manje od sarajevskog dvojca, ali i utakmicu manje.

FK Sarajevo - FK Tuzla City 1:0 (1:0)

Stadion: Olimpijski stadion Asim Ferhatović Hase - Koševo, Sarajevo
Gledalaca: 6000
Sudija: Ermin Sivac (Zenica)
Strijelci: 1:0 - Avramovski (28)
Žuti kartoni: Avramovski, Vrančić, Ziljkić (Sarajevo), Karić (Tuzla City)

FK Sarajevo: Dizdarević, Musa, Šerbečić, Trako, Čirjak (87. Radović), Jelić Balta, Vrančić, Avramovski (80. Mustafić), Džafić (56. Guliashvili), Ziljkić, Čataković (56. Renan). Trener: Mirza Varešanović.

FK Tuzla City: Fejzić, Ćorić, Čeliković, Šukilović, Mehidić, Karjašević, Karić (46. Ivaniadze; 87. Subašić), Nukić (69. Đ. Pantelić), Kuzmanović, D. Pantelić (75. Gavrić), Mehmedović (75. Hadžić). Trener: Milenko Bošnjaković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...