DODIK NASTAVLJA SA PARANOIČNIM INSINUACIJAMA: "Amerika bi mogla poslati dron i strijeljati me..."

Dodik je istakao i da nema ništa protiv toga da mu SAD blokira račune i ponovio je da u toj državi nema nikakav račun, niti imovinu

  • Politika

  • 24. Apr. 2023  

  • 6

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da američki ambasador u BiH Michael Murphy nije toliko moćan, te da će ga SAD do kraja godine povući sa ove funkcije.

Objavio je to nakon što je iz Ambasade SAD rečeno da neće mirno posmatrati kako Dodik gura BiH u konflikt.

"Murphy će otići iz BiH do kraja ove godine, a bez obzira miješale se SAD ili ne, usvajat ćemo političke odluke", rekao je Dodik.

Dodik je ocijenio da je Murphy spekulant i da o njegovom odnosu prema Srbima najbolje govori to da, "kada dođe u Donju Gradinu, gdje se obilježava Dan sjećanja na žrtve ustaškog zločina u koncentracionom logoru Jasenovac neće da kaže da je ubijeno 500.000 Srba, nego da su ubijeni antifašisti".

Upitao je kako SAD može da se miješa "u unutarnja pitanja BiH i Republike Srpske".

"Da li misle da ovdje šalju trupe? Evo izvolite, ali mi ćemo donositi političke odluke", poručio je Dodik.

On je naglasio da su u Ambasadi SAD u BiH 95 posto službenika muslimani iz Sarajeva.

"Šef press-službe te ambasade je muslimanka iz Sarajeva, koja sve piše i pravi atmosferu. Niko nije lud da ulazi u sukob s Amerikom, ali naša poruka je da su prekardašili svaku mjeru i da neće moći ovdje ništa da nam određuju i da je njihovo vrijeme prošlo", rekao je Dodik.

Kazao je lider SNSD-a i da su Sjedinjene Američke Države jaka zemlja i da bi mogla poslati i dron iznad njegove kuće i strijeljati ga.

"Na kraju krajeva, to su i radili na mnogim mjestima u svijetu. Mislite da je Milorad Dodik prestravljen time? Nisam, radite", poručio je Dodik.

Dodik je istakao i da nema ništa protiv toga da mu SAD blokira račune i ponovio je da u toj državi nema nikakav račun, niti imovinu.

"Ali znam iz opozicije neke koji imaju tamo imovinu", rekao je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...