ŽELJKA CVIJANOVIĆ U HAVANI: Razgovarala sa predsjednikom Kube, Díaz-Canelo pozvan u službenu posjetu BiH

Predsjednik Republike Kube iskazao je zahvalnost za podršku BiH Rezoluciji Ujedinjenih naroda, kojom se poziva na ukidanje embarga Kubi.

  • Vijesti

  • 26. Apr. 2023  26. Apr. 2023

  • 3

Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović sastala se danas u Havani sa predsjednikom Republike Kube Miguelom Díaz-Canelom.

Sagovornici su konstatirali da je službena posjeta predsjedavajuće Cvijanović Republici Kubi prvi i važan korak u pravcu unapređenja bilateralnih odnosa dviju strana. 

Na sastanku, kojem su prisustvovali ministri vanjskih poslova, javnog zdravlja i vanjske trgovine i investicija Kube, ocijenjeno je da BiH i Kuba nemaju otvorenih pitanja, te da to treba da bude snažan poticaj ka jačanju suradnje u području zdravstvene zaštite, znanosti, poljoprivrede i turizma.

Predsjednik Republike Kube iskazao je zahvalnost za podršku BiH Rezoluciji Ujedinjenih naroda, kojom se poziva na ukidanje embarga Kubi.

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH upoznala je sagovornika sa aktuelnom političkom i ekonomskom situacijom u BiH, te je pozvala predsjednika Kube u službenu posjetu BiH, istaknuvši da postoji dobra volja i opredijeljenost ka jačanju saradnje i prijateljskih veza sa Kubom, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...