DODIKU NI NA PRVI MAJ NIJE DOBRO: „Institucije Republike Srpske nastaviće da rade na…“

Bh. entitet RS suočen je s teškom ekonomskom situacijom jer na naplatu dolaze veliki krediti za koje taj bh. entitet nema pokriće.

  • Mini market

  • 01. Maj 2023  

  • 2

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik čestitao je građanima RS-a 1. maj - Međunarodni praznik rada.

"Institucije Republike Srpske nastaviće da rade na poboljšanju cjelokupne ekonomske situacije i položaja radnika kroz saradnju sa predstavnicima sindikata i poslodavaca, te tako sačuvaju i obezbijede nova radna mjesta", kazao je Dodik.

On je dodao da će se nastaviti sa ulaganjem znatnih napora s ciljem perspektivnije budućnosti Republike Srpske, da će biti završeni započeti projekti i pokrenute nove investicije na dobrobit svih građana, te kako je obilježavanje Međunarodnog praznika rada prilika da se istakne značaj prava i zaštite radnika, socijalne pravde, solidarnosti i drugih vrijednosti koje karakterišu demokratsko društvo.

Podsjetimo, taj bh. entitet suočen je s teškom ekonomskom situacijom jer na naplatu dolaze veliki krediti za koje RS nema pokriće.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...