NEUNIŠTIVI LAKERSI PORAZILI ŠAMPIONE: Fenomenalni Anthony Davis srušio "Warriorse", "Knicksi" izjednačili protiv "Heata"

Imali su u četvrtoj četvrtini i 14 poena prednosti, domaćini su se približili na samo tri razlike, ali nisu imali snage za potpuni preokret.

  • Sport

  • 03. Maj 2023  

  • 0

"Los Angeles Lakersi" pobijedili su "Golden State Warriose" u gostima sa 117-112 i poveli u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije NBA. Prvo poluvrijeme je bilo izjednačeno da bi početkom nastavka "Lakersi" ostvarili prednost koju nisu ispuštali do kraja utakmice. Imali su u četvrtoj četvrtini i 14 poena prednosti, domaćini su se približili na samo tri razlike, ali nisu imali snage za potpuni preokret. Predvodio ih je briljantni Anthony Davis koji je ubacio 30 poena, imao 23 skoka, 5 asistencija i 4 blokade. Odličan je bio i LeBrone James sa 22 poena i 11 skokova.

Domaćim "Warriorsima" nije pomoglo ni ubačena 21 trojka da dođu do pobjede. Stepf Curry je bio najefikasniji sa 27 poena, Klay Thompson je dodao 25, a ponovo je pod koševima dominirao Kevon Looney sa 23 skoka.

U prvoj utakmici večeri "New York Knicksi" su savladali "Miami Heat" sa 111-105 i izjednačili rezultat u seriji na 1-1. U poraženoj ekipi nije bilo najboljeg igrača Jimmi Butlera, koji je povrijedio zglob na prvoj utakmici, dok se kod domaćih "Knicksa" nakon povrede vratio centar Julius Randle. I oslabljeni "Miami" imao je priliku za pobjedu, ali ih je u tome spriječio Jalen Brunson sa ubačenih 30 poena, od čega 6 trojki. Randle je dodao 25 poena, 12 skokova i 8 asistencija.

Gabe Vincent je kod gostiju u većem dijelu utakmice uspješno zamijenio ozlijeđenog Butlera i završio utakmicu sa 21. poenom.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...