ĐURĐEVDAN U DOMU BOŽE VREĆE: Pogledajte kako izgleda slavski kolač i sa kim ga pjevač lomi

Jedan od svečara.

  • Estrada

  • 06. Maj 2023  06. Maj 2023

  • 1

Pripadnici Srpske pravoslavne crkve danas obilježavaju Đurđevđan, jedan od najvažnijih praznika u narodnom kalendaru Balkana. Mnogobrojni vjernici Đurđevdan praznuju i kao krsnu slavu, a procjenjuje se da Đurđevdan, po broju svečara, na drugom mjestu u Srbiji i na prvom mjestu u bh. entitetu RS.

Jedan od svečara je i Božo Vrećo, poznati pjevač sevdalinki i modernih pjesama inspirisanih ovim muzičkim žanrom tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine.

On je slavu proslavio sa svojom majkom. Na svom Instagram profilu pokazao je dio bogate trpeze ali i upečatljivo ukrašen slavski kolač.

On je čestitao svojoj majci slavu, ali je poželio da sv. Georgije zaštiti sve, pozivajući se na legendu o pobjedi ovog sveca nad ažadadjom, kako se najčešće i predstavlja na pravoslavnim ikonama.

"Srećna slava Đurđevdan, majčice moja! Uspio sam stići u podne da slomimo slavski kolač skupa, blagoslov je što je sa nama i na svemu ti Svemogući Hvala! Na ovaj sveti dan, neka sv. Georgije zaštiti od aždaja ljudskih jer sva moja ljubav je uzvišena pjesma Bogu, uvijek i svagda, i u dobru i u zlu".

Inače, Vrećo i njegova majka su veoma vezani.

"Ona je muza koja je uvijek bila na mojoj strani, moja potpora, neiscrpna inspiracija i ljubav koja ne poznaje granice", rekao je jednom prilika Božo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...