PONOVO KUKNJAVA ALEKSANDRA VUČIĆA I NJEGOVA GLUMA ŽRTVE: "Sve se svelo na 'ukinite Happy i Pink i svi podnesite ostavke'"

Sad negira i da je nosio pušku oko Sarajeva. Sad tvrdi da je u pitanju stativ, a ne kišobran. Malo o tajkunskim medijima, medijima iz Sarajeva i Hrvatske itd.

  • Regija

  • 08. Maj 2023  

  • 1

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, gost je emisije "Ćirilica" na TV Happy.

Vučić govori o svim aktuelnim temama, a prvenstveno o tragedijama koje su zadesile Srbiju prošle nedjelje i mjerama koje će država tim povodom preduzeti, kao i drugim gorućim pitanjima.

Na početku emisije, predsjednik je prokomentarisao objavu jednog opozicionog aktiviste sa Twittera, koji je napisao da je on pobjegao iz zemlje.

"To je jedan od njihovih najostrašćenijih botova", rekao je kratko on.

O prijetnjama ubistvom Milovana Brkića, kao i psovanju majke, Vučić kaže:

"Danas sam zamolio istinski iskreno kao predsjednik Republike, ne kao predsjednik SNS, ljude da ne organizuju ovako nešto, ne zato što sam bio uplašen i ugrožen, već zato što sam smatrao da je loše za zemlju. Uvedena je praksa da se na najbrutalniji način igraju osjećanjima ljudima. Ja ću pokazati i dostojanstvo i pijetet prema porodicama žrtava brutalnih zločina".

Govoreći o protestu, Vučić je rekao da se sve se svelo na "ukinite Happy i Pink i svi podnesite ostavke".

"Očekivao sam nešto ozbiljnosti i odgovornosti. Negdje sam znao da toga neće biti. Tragedije se dogode u srijedu i četvrtak, a vi se već u petak dogovorite da pravite skup u nedjelju, dok im neko ne kaže da je Dan žalosti. Kad nemate svoje planove i ideje, gledate da koristite spoljne događaje. Uprkos brojnim naporima, broj ljudi na protestu sve govori. Reći će da Brkić nije lider. Nije, ali je ideolog. Od njega su prepisivali priče od Jovanjice do svega drugog. Svaku laž su smatrali za suštu istinu", konstatovao je Vučić.

Predsjednik Srbije je izjavio da ispred Skupštine nije bilo ni šest hiljada ljudi, a u šetnji maksimalnih devet.

O izvještavanju hrvatskih medija o protestu u Beogradu, Vučić kaže da je to je modus operandi.

"Isti su vlasnici, ili imaju saradnju sa United medijom, ovog našeg kriminalca što je htio da pljačka Srbiju. I onda oni objave, pa naši preuzimaju. Zašto bi neki običan čovjek u Srbiji znao kakvi su odnosi ovog našeg tajkuna sa Jutarnjim listom, Indeksom, Klix.ba. Pa kažu vidi šta piše u regionu. Pa ne piše u regionu, to piše ista ruka... Kako je kod njih Vučić cijeli dan prva vijest? Kad su kod nas Plenković ili Milanović prve vijesti? Zašto? Biće da nešto dobro radim za ovu zemlju", istakao je Vučić.

Predsjednik Srbije je dodao da će OŠ "Vladislav Ribnikar" biti obnovljena, u šta će biti uloženo 7.000.000 eura.

"Vidjećemo da li će djeca do četvrtog razreda ići online. Očekivao sam da razgovaramo o idejama, a na kraju se sve svelo na suhu politiku. O budućnosti naše djece na protestu nije bilo ni govora, osim što su tražili da se podnesu ostavke. Valjda kao što su oni podnosili 2002, 2003. i 2007. godine", kazao je Vučić.

On je rekao da je glavna vijest u regionu da je "Vučić ispao budala zato što je komentarisao majicu".

"Nije Vučić ispao budala, nego ste vi ispali neznalice. Našli klinca 2001. godište da nosi majicu 'Generacije 88'. Kakve on ima veze sa tom generacijom ili sa Sopotom. Znate kako djeca to rade. Da bi podržavali Hitlera. 'E moj deda je upravo napunio 88 godina'. Pa kažu da je to baba napravila za dedu. Ali, to vam sve pokazuje, kada morate tako nategnute priče da pravite... To kao sa Ješićem, da sam nosio pušku iznad Sarajeva. A ja sam to demantovao hiljadu puta. Evo vidite, nosio sam stativ, nigde puške nema", kaže Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...