DŽEKO NAJAVIO MEČ PROTIV MILANA: "Sve ćemo dati za finale Lige prvaka"

Nerazzurri ispred sebe imaju gradskog rivala Milan, a za tim Simonea Inzaghija je ovo prvo polufinale nakon 2010. godine.

  • Sport

  • 09. Maj 2023  

  • 0

Fudbaleri milanskog Intera u srijedu će odigrati prvi polufinalni meč najelitnijeg klupskog takmičenja na svijetu, UEFA-inoj Ligi prvaka.

Nerazzurri ispred sebe imaju gradskog rivala Milan, a za tim Simonea Inzaghija je ovo prvo polufinale nakon 2010. godine.

Jedna od glavnih uzdanica u napadu Intera bit će kapiten fudbalske reprezentacije BiH Edin Džeko koji podiže formu pred završetak sezone.

“Osjećam se mirnim. Čekaju nas spektakularni mečevi, Italija i posebno Milano trebaju biti ponosni što imaju dva kluba u ovoj fazi takmičenja. Ulog je veliki, igrati finale u Istanbulu bilo bi nevjerovatno. Derbiji imaju puno toga zajedničkog, u Manchesteru nije bilo tako, ali u Italiji je posebno kad igrate derbije Roma – Lazio i Inter – Milan. Samo se o tome priča i prije i poslije utakmica, važnije je pobijediti derbi nego bilo koju drugu utakmicu. Inter mora biti Inter u ovom dvomeču, došli smo ovdje pobjedama nad dobrim timovima.”, rekao je Džeko.

Dijamant je također istakao kako su njegovu ekipu već ranije otpisali, ali da su mnoge iznenadili.

“Svi su očekivali da ranije ispadnemo, ali išli smo korak po korak i sada nemamo namjeru da se zaustavimo. Milan je jak klub, zaslužili su da igraju ovo polufinale. Očekujem dva meča prepuna emocija, a oba tima će dati sve što mogu da odu u finale. Znamo Milan, znaju i oni nas, nema tu iznenađenja. Jaki smo, imamo kvalitet, ali moramo dati svoj maksimum”, rekao je Džeko.

Meč između Intera i Milana igra se u srijedu sa početkom od 21 sat, prenosi N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...