ADMIRAL NATO-a O RUSKOM RATU U UKRAJINI: "Golijat posrće"

Bauer je aludirao na biblijsku priču o Davidu i Golijatu, u kojoj mladi pastir David ubija zastrašujućeg diva Golijata hicem iz praćke.

  • Svijet

  • 10. Maj 2023  

  • 0

Ruske snage u Ukrajini u sve su težoj situaciji, smatra jedan od visokopozicioniranih komandanata Sjevernoatlantskog saveza, a prenosi njemačka novinska agencija dpa.

"Rusija je u 15. mjesecu onog što je mislila da će biti trodnevni rat", rekao je danas u Bruxellesu admiral Rob Bauer, predsjednik NATO-ovog vojnog odbora, pa dodao: "Golijat posrće, i to zato što je David pokazao nevjerovatnu otpornost i taktičku genijalnost te ga podržava 50 nacija diljem svijeta."

Bauer je aludirao na biblijsku priču o Davidu i Golijatu, u kojoj mladi pastir David ubija zastrašujućeg diva Golijata hicem iz praćke. Admiral Bauer rekao je to na početku sastanka vojnih šefova Saveza, na kojem visoki vojni dužnosnici iz svih članica NATO-a raspravljaju o regionalnim planovima odbrane.

Radi se o planovima čiji je cilj ojačati odbranu članica NATO-a u slučaju napada Rusije ili terorističkih skupina te predviđaju jačanje snaga koje su u stanju visoke pripravnosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...