OČAJNI MILAN NIJE IMAO NIKAKVU ŠANSU: Edin Džeko otvorio Interu vrata finala Lige prvaka

Interu je trebalo deset minuta i 16 sekundi da osigura veliku prednost od dva gola.

  • Sport

  • 10. Maj 2023  

  • 0

Fudbaleri Intera savladali su Milan sa 2:0 u prvom meču polufinala Lige evropskih prvaka. 

Nerazzurri su bili nominalni gosti, a slavili su golovima Edina Džeke i Mkhitaryana, a upravo je Dijamantov gol otvorio Interu vrata finala elitnog evropskog takmičenja.

Interu je trebalo deset minuta i 16 sekundi da osigura veliku prednost od dva gola.

Igrala se osman minuta kada je Edin Džeko nakon kornera pogodio za 0:1 i veliko slavlje gostiju. Slavlje se nije ni stišalo, a već je bilo 0:2.

Dimarco je uposlio Mkhitaryana koji rutinski matira Maignana.

Nedugo potom Inter je mogao i do trećeg gola ali se ispriječila stativa, a onda je i golman Milana spasio svoj tim katastrofe.

Rossoneri su prvi put zaprijetili tek nakon pola sata igre, ali je udarac Calabrie pogodio vanjski dio mreže.

U narednom napadu dosuđen je penal za goste, ali je nakon intervencije VAR-a sudija promijenio svoju odluku. Do odlaska na odmor zaprijerio je i Lautaro Martinez, no šutirao je preko gola.

U drugom dijelu Milan je krenuo odlučnuje, imao je nekoliko dobrih prilika, a najbolju u 63. minuti kada je Tonali pogodio stativu. Tačnije, njegov udarav izblokirao je Bastoni i tako spasio čist gol. Malo prije toga Džeko je mogao dotući rivala, ali mu je Maignan odbranio udarac iz izgledne situacije.

Džeko je igrao do 70. minuta kada ga je zamijenio Lukaku. Inače, Dijamant je večeras ispisao nove stranice historiju Lige prvaka. Postao je drugi najstrariji strijelac u polufinalu elitnog evropskog takmičenja. Stariji od njega samo je Ryan Giggs, koji je 2011. godine za Manchester United pogodio protiv Schalkea kada je ima 37 godina i 148 dana (Džeko večeras ima 37 godina i 54 dana).

Našem golgeteru ovo je bio 14. gol u sezoni u svim takmičenjima, četvrti u 11. nastupu za Inter u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka. Ukupno, Dijamant je odigrao 75 utakmica u elitnom evropskom takmičenju, a ovo mu je 29. gol. U svim takmičenjima pod okriljem UEFA-e kapiten naše reprezentacije postigao je 54 gola u 123 nastupa.

Rade Krunić je odigrao cijeli meč i u 45. minuti dobio je žuti karton.

Podsjetimo, sinoć je odigran prvi polufinalni meč u kojem su Real Madrid i Mancehster City odigrali 1:1 na Santiago Bernabeuu.

(Faktor)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...