UZBUNA NA ISTOKU EVROPE; NA POMOLU NOVI SUKOB: Napadnuta azerbejdžanska vojska! Ima mrtvih i ranjenih!

Na pomolu nova eskalacija?

  • Evropa

  • 14. Maj 2023  

  • 0

Azerbejdžansko ministarstvo odbrane saopćlo je večeras da su pozicije azerbejdžanske vojske napadnute iz minobacača.

"Večeras je armenska vojska, sa pozicija u blizini naselja Jenikend, otvorila vatru minobacačima kalibra 60 milimetara ka pozicijama azerbejdžanske vojske u naselju Denirčidam", navelo je Ministarstvo iz Bakua, prenio je TASS.

Tenzije u oblasti Zodski na azerbejdžansko-armenskoj granici pojačale su se od 10. maja.

Prema ranijem saopćenju Ministarstva odbrane Azerbejdžana, dva azerbejdžanska vojnika su ubijena, a jedan je ranjen u sukobima. Dvije zemlje su u pregovorima o mirovnom sporazumu o okončanju višedecenijskog sukoba oko Nagorno-Karabaha, regiona koji je međunarodno priznat kao dio Azerbejdžana, ali je naseljen uglavnom Arrmenima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...