GORI KIJEV: Ruski agresori silovito napali glavni grad Ukrajine, ima ranjenih, eksplozije odjekuju širom grada...

Kličko je rekao da je u predgrađu Kijeva Darnickom pala bespilotna letjelica.

  • Evropa

  • 16. Maj 2023  16. Maj 2023

  • 0

Sistem protuzračne odbrane odbio je ruske zračne napade na Kijev i druge dijelove Ukrajine, izvijestili su ukrajinski dužnosnici u utorak rano ujutro. Građani glavnog grada nekoliko su puta tokom ranih jutarnjih sati morali ići u skloništa.

"Protuzračna odbrana djeluje protiv ciljeva", napisao je Andrij Jermak, predstojnik ureda predsjednika Volodimira Zelenskog, na svom kanalu na Telegramu. Nije navodio druge pojedinosti.

Ukrajinske vojne vlasti napisale su na Telegramu da protuzračna odbrana odbija napade na glavni grad.

Kijevski gradonačelnik Vitalij Kličko na Telegramu je javio da su se u nekoliko općina čule eksplozije te da su na zoološki vrt u općini Ševčenivski pale krhotine, a u općini Solomjanskij se od krhotina zapalilo nekoliko automobila.

Prema pisanju The Guardiana, Kličko je kasnije rekao da su u općini Solomjanskij ozlijeđene tri osobe.

Kličko je rekao da je u predgrađu Kijeva Darnickom pala bespilotna letjelica.

Reutersov svjedok u Kijevu izvijestio je da se čulo nekoliko eksplozija koje su zvučale kao protuzračna odbrana.

Šef gradskih vojnih vlasti u Kijevu Serhij Popko rekao je da je ruski napad na Kijev koji se dogodio u utorak u ranim jutarnjim satima osmi takav napad od početka maja te da je bio "prilično gust".

- Neprijatelj nas je napao s nekoliko lokacija istovremeno. Koristio je bespilotne letjelice, krstareće rakete i moguće i balističke rakete. Bio je prilično gust napad s maksimalnim brojem raketa u najkraćem periodu - rekao je Popko.

Popko je dodao da je najveći broj raketa koje su Rusi lansirali prema Kijevu uništen.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...