DODIK SE RASKUKAO RUSIMA: "Oni se ponašaju tako što blokiraju sredstva Republici Srpskoj da bi je disciplinovali..."

"Bilo je sasvim logično i normalno da to učini i Željka Cvijanović", kazao je Dodik.

  • Vijesti

  • 17. Maj 2023  

  • 6

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je da je Željka Cvijanović u obraćanju na sjednici Savjeta bezbjednosti UN-a "na najbolji mogući način predstavila stavove, kroz jasan i precizan pregled situacije iz kojeg bi mnogi mogli nešto da nauče".

-Njen govor bio je apsolutno precizan, da čak ni muslimani nisu mnogo osporavali ono što je Cvijanovićeva rekla u obraćanju, osim tog njenog prava da saopštava stavove mimo Predsjedništva, što čine i oni. Vidjećemo kako će se Bećirović nekada tamo u narednom periodu ponašati. Sve to govori da je BiH besmislena zemlja. Zašto im je teško kad se to kaže kad je to činjenica", rekao je Dodik za Rustia Today Balkan.

Prema njegovim riječima, rijetko se dešava da član Predsjedništva BiH može učestvovati u Savjetu bezbjednosti i to je bila jedinstvena prilika.

Dodik je kazao da su u prošlosti članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić tamo iznosili samo svoje stavove.

"Bilo je sasvim logično i normalno da to učini i Željka Cvijanović", kazao je Dodik.

"Imate situaciju da generalni sekretar UN-a dostavlja izvještaj koji Schmidt napravi kao privatno lice članicama Savjeta bezbjednosti, a ne dostavi izvještaj Vladi RS, koja u Dejtonu o kojem brine Savjet bezbjednosti, slovi kao strana Dejtonskog sporazuma", kazao je Dodik.

"Dvadeset godina se priča, jedini dogovor koji imamo je da se ide ka EU koja je učinila sve da devalvira jedinstven pristup i ponaša se tako što bi blokirala sredstva Srpskoj da bi je disciplinovala, a ne kao EU koja treba da čuje ono što mi govorimo", kazao je on.

-Na ovaj način dođe se u situaciju u kojoj se misli da, ukoliko vam odobre sredstva za put ili dio autoputa, da morate biti njihovi podanici. A sredstva vraćate i to sa kamatom. Samo to što ste gradili auto-put treba da budete podanik, da odbacite sebe kao čovjeka i pripadnika naroda, da odbacite svoju budućnost kroz uvođenje glupog sistema Bolonjskog procesa obrazovanja u kome se ovdje razbilo jedno obrazovanje koje je bilo veoma uspješno, kazao je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...