KEMAL KILICDAROGLU OGROČEN ZBOG PORAZA: Izbore nazvao najnepravednijim u posljednjih nekoliko godina...

Lider CHP-a je rekao da se “pojavila volja naroda da promijeni autoritarni režim uprkos svim pritiscima”.

  • Evropa

  • 28. Maj 2023  28. Maj 2023

  • 2

Kandidat za predsjednika Turske Kemal Kilicdaroglu rekao je da će nastaviti svoju borbu za demokratiju i zamolio svoje pristalice da nastave svoju borbu.

Kilicdaroglu je izborni proces nazvao najnepravednijim u posljednjih nekoliko godina.

"Sva državna sredstva su mobilizirana za jednu političku partiju i položena pred noge jednog čovjeka", rekao je lider CHP-a.

On je dodao: “Želio bih da se zahvalim čelnicima Nacionalne alijanse, njihovim organizacijama, našim biračima i građanima koji su štitili glasačke kutije i borili se protiv ovih nemoralnih i nezakonitih pritisaka.”

"Kao čovjek ove zemlje, uvijek sam se borio za vaša prava i pravdu, da vas niko ne tlači, da živite u izobilju, i to ću i dalje činiti", rekao je Kilicdaroglu.

Lider CHP-a je rekao da se “pojavila volja naroda da promijeni autoritarni režim uprkos svim pritiscima”.

Nastavićemo da budemo na čelu ove borbe sve dok prava demokratija ne dođe u našu zemlju, dodao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...