NEVJEROVATAN PREOKRET U ZENICI: Švedska savladala Bosnu i Hercegovinu u Zenici u CEV Zlatnoj ligi

Rezultat po setovima bio je: 25:21, 25:17. 13:25, 16:25, 8:15.

  • Sport

  • 10. Jun. 2023  

  • 0

Ženska odbojkaška reprezentacija Švedske savladala je Bosnu i Hercegovinu u trećem kolu CEV Zlatne lige rezultatom 3:2. Rezultat po setovima bio je: 25:21, 25:17. 13:25, 16:25, 8:15.

Gošće su do pobjede došle nakon velikog preokreta. Igračice selektora Stevana Ljubičića povele su sa 2:0 u setovima, izgledalo je kako će doći do prve pobjede u ovogodišnjem takmičenju, međutim, gošće su zaigrale puno bolje u nastavku I došle do druge pobjede.

Više od 1.000 navijača bučno je davalo podršku zmajicama tokom čitavog meča.

Selektor Bosne i Hercegovine Stevan Ljubičić kazao je kako su Šveđanke u trećem setu uspjele stabilizovati prijem, dobili na širini u napadu, osvojili više poena iz zone 4.

"Mi se nismo snašli. Previše olako datih poena, konfuzije u timu. Nakon toga popustila je koncentracija u timu, prije svega naše servis linije. Sve, u svemu ovo je možda neki naš trenutni maksimum. Nisam nezadovoljan. Treba biti realan, sagledati situaciju. Kao i svake godine i ove gotovo cijeli pripremni period i Zlatnu ligu igramo sa dosta mladih igračica. U globalu, zadovoljan sam onim što mlađe djevojke pokazuju i kako smo odigrali. Mislim da smo pokazali karakter. Idemo dalje, u sredu dočekujemo Belgiju. Nećemo odustati ni jednog momenta, pripremićemo se što bolje za taj meč", izjavio je Ljubičić.

Selektor Švedske David Ottosson, rekao je  kako je posebno zadovoljan sa činjenicom da su se odbojkašice Švedske vratile nakon gubitka prva dva seta.

"Nisam zadovoljan igrom u ta dva početna seta. Znali smo da Bosna pritišče. Morali smo uzvratiti. Počeli smo to raditi kako treba od trećeg seta. Od tada je išlo kako treba za nas. Zadovoljan sam igrom u Zlatnoj ligi. Očekuje nas Evropsko prvenstvo gdje nam je cilj biti među osam u Evropi", dodao je Ottosson.

BiH: Paradžik, Zekić, Božić, Brašnić, Isanović, Radišković, Marković, Stevanović, Lasić, Ivković, Biberdžić, Klopić, Bošković, Đukić. Selektor: Stevan Ljubičić.

Švedska: Arrestad, L. Andersson, Wasserfaller, I. Haak, Lazić, Gustaffson, Hellvig, Julevik, A. Haak, Nillson, Larsson, E. Andersson, Lindberg. Selektor: David Ottosson.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...