KIM JONG UN HVALIO VLADIMIRA PUTINA: "Donio je dobru odluku da zaustavi..."

Sjeverna Koreja i Kim Jong Un ujedno su osudili zapadnu vojnu pomoć Ukrajini, te još jednom negirali vlastitu pomoć raketama i projektilima ruske paravojne grupe Wagner.

  • Svijet

  • 12. Jun. 2023  

  • 1

Narod Sjeverne Koreje izražava punu potporu i solidarnost ruskom narodu, poručio je danas sjevernokorejski vođa Kim Jong Un, izvještavaju tamošnji državni mediji.

Kim Jong Un je svom ruskom kolegi Vladimiru Putnu uputio čestitku povodom nacionalnog ruskog praznika te još jednom podržao Rusiju nakon što je krenula agresija na Ukrajinu.

U izjavi koju je objavila sjevernokorejska novinska agencija KCNA ne spominje se invazija na Ukrajinu ili uključenost Moskve u oružani sukob, ali se hvali „dobra odluka i vodstvo Vladimira Putina da zaustavi rastuće prijetnje neprijateljskih sila“.

„Podržavamo Rusiju u svetoj i nemilosrdnoj borbi za održavanje vlastitog suvereniteta, razvoja i interesa svoje zemlje“, navodi se u izjavi te se spominje sukob protiv zapadnih, imperijalističkih sila, tačnije, protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Sjeverna Koreja i Kim Jong Un ujedno su osudili zapadnu vojnu pomoć Ukrajini, te još jednom negirali vlastitu pomoć raketama i projektilima ruske paravojne grupe Wagner.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...