LUKA MODRIĆ, NAKON VELIKOG PREOKRETA U NIZOZEMSKOJ: „Odigrao sam puno utakmica, ali ovo je bilo za infarkt, a što se tiče nastavka karijere..."

Hrvatska je nakon preokreta savladala Nizozemsku rezultatom 4:2 i plasirala se u finale Lige nacija, a jedan od strijelaca bio je i Luka Modrić.

  • Sport

  • 15. Jun. 2023  

  • 1

-Izašli smo prije zagrijavanja pogledati teren i ostali zatečeni, nismo mogli vjerovati koliko je naših navijača već tada bilo na tribinama. Drago mi je što smo ih razveselili jer oni su naša velika snaga. Pokazuju rijetko viđenu privrženost ovoj momčadi, hvala im na tome, rekao je Luka Modrić nakon utakmice upitan prolaze li ga trnci dok mu 20-ak hiljada ljudi skandira ime i prezime.

Modrić je službeno bio najbolji igrač utakmice u izboru Uefinog žirija. Složio se s ocjenom da je sudjelovao u rijetko ludoj i napetoj utakmici.

-Odigrao sam u karijeru puno ludih utakmica, ali ova je svakako jedna od infarktnijih. Neutralni navijači su mogli uživati u nogometu jer je ponudio ono najbolje što može ponuditi. Drame, preokrete, golove u posljednjim sekundama. Nismo trebali primiti taj gol za 2-2, ali dogodi se... Sreća je da smo dobro odreagirali, rekli smo si "idemo to dobiti jer smo bolji". Brzo smo se konsolidirali i vratili na pravi put.

Jeste li bliže odluci o nastavku karijere u dresu Hrvatske. Hoćemo li vas gledati na Euru 2024?

-Ne bih o tome. Rekao sam već da ću odluku objaviti nakon turnira. Sada me zanima samo Liga nacija. Ovo je tek pola dovršenog posla, mi smo došli osvojiti zlato.

Šta vas pokreće da s takvom energijom igrate na pragu 38. rođendana?

-Ljubav prema nogometu. Volim nogomet i uživam u ovom što radim, ta je ljubav moj glavni motiv i pokretač.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...