NATO SE OGLASIO O SITUACIJI NA KOSOVU: "Zabrinuti smo..."

Ona je posebno naglasila obavezu poštovanja administrativne linije i propisanih procedura za policiju Kosova.

  • Regija

  • 18. Jun. 2023  

  • 1

"NATO ocjenjuje kao 'veoma ozbiljne'" događaje na sjeveru Kosova i preduzima sve neophodne mjere da obezbijedi sigurno okruženje i slobodu kretanja za pripadnike svih zajednica koje žive na Kosovu", saopćila je danas glasnogovornica Sjevernoatlantske alijanse Oana Lungescu.

"Posvećenost pripadnika KFOR-a da implementiraju obaveze iz svog mandata je nepokolebljiva, što se vidi i po nedavnom raspoređivanju dodatnih 500 pripadnika. Podsjećamo sve strane na obaveze prema KFOR-u koje su definisane vojno-tehničkim sporazumom", poručila je Lungescu na svom Twitter nalogu.

Ona je posebno naglasila obavezu poštovanja administrativne linije i propisanih procedura za policiju Kosova.

Prema njenim riječima ove obaveze su osmišljene da bi se obezbijedila koordinisana akcija, izbjegla eskalacija i očuvalo bezbjedno okruženje na Kosovu.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...