AIR SERBIA U VELIKIM PROBLEMIMA: Otkazani brojni letovi, ali to nije sve...

Dodali su da Air Serbia poduzima sve što je u njenoj moći da se saobraćaj normalizira što je prije moguće

  • Ekonomija

  • 18. Jun. 2023  

  • 0

Air Serbia je saopćila da je prinuđena da u narednom periodu reorganizira i optimizira saobraćaj u svojoj mreži destinacija. Kako su naveli u saopćenju, na ovaj potez su se odlučili uslijed kombiniranog djelovanja većeg broja nepovoljnih faktora, prije svega kasnijeg ulaska u flotu pojedinih aviona koji su bili planirani, kao i kasnijeg izlaska s radova nekoliko aviona zbog usporenog lanca snabdijevanja rezervnih dijelova na globalnom nivou, pa do faznih kašnjenja uslijed velikih problema pojedinih aerodroma s njihovim ljudstvom, nepovoljnih vremenskih uslova i posljedičnog gubljenja slotova, prenosi Politički.ba.

"Imajući u vidu navedene faktore, u predstojećim danima može doći do promjene tipa aviona koji je planiran za let, odlaganja, pa i otkazivanja pojedinih letova. Ipak, nadležne službe srbijanske nacionalne avio-kompanije kontinuirano prilagođavaju saobraćaj postojećim resursima tako da bude što manje odstupanja i da se saobraćaj obavi što je moguće više u skladu s planiranim redom letenja", poručili su iz te aviokompanije.

Dodali su da Air Serbia poduzima sve što je u njenoj moći da se saobraćaj normalizira što je prije moguće i da se izvinjavaju svim putnicima na koje su utjecale ili će utjecati eventualne promjene tipa aviona ili odstupanja od planiranog reda letenja. O eventualnim promjenama u redu letenja pojedinih letova, putnici s tih letova biće obaviješteni putem mejl ili SMS poruka, odnosno preko svojih putničkih agenata, ako su karte kupili od njih.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...