NAKON INTENZIVNE ISTRAGE: Kosovska policija uhapsila Srbina osumnjičenog za napad na KFOR

Iz Kosovske policije je saopšteno da je nakon intenzivnog rada i istražnih radnji jutros uhapšen “osumnjičeni Srbin N. O., nastanjen u Sjevernoj Mitrovici, poznat po nadimcima „Nijemac“ i „Rusi“

  • Regija

  • 23. Jun. 2023  

  • 1

Kosovska policija jutros je uhapsila jednog Srbina u Sjevernoj Mitrovici osumnjičenog za napad na KFOR 29. maja u Zvečanu, na sjeveru Kosova.

Iz Kosovske policije je saopšteno da je nakon intenzivnog rada i istražnih radnji jutros uhapšen “osumnjičeni Srbin N. O., nastanjen u Sjevernoj Mitrovici, poznat po nadimcima „Nijemac“ i „Rusi“ vezano za slučaj napada i ugrožavanja lica pod međunarodnom zaštitom, KFOR”.

“Njegovo hapšenje i pratnja u policijsku stanicu izvršena je nakon pribavljanja dokaza da je umiješan u napad na KFOR, 29. juna 2023. godine, gdje je u posljedicama napada i ispoljenog nasilja na desetine pripadnika KFOR-a zadobilo tijelesne povrede”, navode iz policije Kosova.

Dodaje se da će se sve dalje radnje preduzimati u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima.

Podsjetimo, u Zvečanu je 29. maja u sukobu srbijanskih demonstranata sa međunarodnim vojnicima misije NATO-a na Kosovu, KFOR-a, povređeno 30 međunarodnih vojnika.

KFOR je preuzeo čuvanje opštinskih zgrada u tri opštine na sjeveru Kosova, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, nakon što je došlo do eskalacije situacije kada su novi gradonačelnici uz pomoć specijalnih jedinica Policije Kosova ušli u opštinske zgrade.

Od tada srbijanski građani u manjem broju mirno protestuju ispred opštinskih zgrada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...