DOK SE DOGOVORI S VUČIĆEM: Petković ostao bez teksta o akciji kosovske policije u Zvečanu, pogledajte i zašto...

Prema njegovim riječima, to je još jedan dokaz da Srbija preko takvih skupina i organizacija želi destabilizirati Kosovo.

  • Regija

  • 24. Jun. 2023  24. Jun. 2023

  • 0

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković održaće danas u 10 sati u Vladi Srbije konferenciju za novinare povodom akcije kosovske policije u Zvečanu, javlja Tanjug.

Kako se očekuje, Petković bi trebalo da govori o akciji kosovske policije u Zvečanu, o kojoj sinoć nije imao komentara.

„Slobodna Bosna“ sinoć je izvijestila o objavi kosovskog ministra unutrašnjih poslova koji je otkrio detalje akcije na sjeveru zemlje.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla saopćio je da je policija u Zvečanu u petak spriječila teroristički napad na građane i institucije Kosova.

Sveçla je na Facebooku napisao da je u automobilu registarskih oznaka iz Beograda za Zvečan pronađena velika količina raznog oružja. 

“Zahvaljujući intenzivnom angažmanu specijaliziranih jedinica Policije Kosova i dobivenim informacijama/obavještajnim podacima, danas je, oko 100 metara od općine Zvečan, identificiran automobil beogradskih registarskih oznaka u kojem se nalazila veća količina oružja, eksplozivnih naprava i razne municije, uključujući zolju, osu, eksplozive, automatsko oružje, značajnu količinu municije, šok bombe, vojne uniforme i torbe. Svi ovi alati bili su namijenjeni i služe za izvođenje terorističkih napada na građane i institucije Republike Kosovo”, napisao je Sveçla.

 

Prema njegovim riječima, to je još jedan dokaz da Srbija preko takvih skupina i organizacija želi destabilizirati Kosovo.

"Kosovska policija, zajedno sa svim drugim sigurnosnim tijelima, nastavlja s naporima u sprječavanju svakog mogućeg čina koji ima za cilj narušavanje sigurnosti naše zemlje", napisao je Sveçla.

Sveçla je rekao da ovaj slučaj potvrđuje informacije sigurnosnih institucija da su posljednjih sedmica na Kosovo s teritorija Srbije ulazili automobili druga vozila s vojnim oružjem.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...