DUGINE BOJE NA VIJEĆNICI POSVAĐALE ČLANOVE NAŠE STRANKE: Dragan Mioković poručio - ili Redžo Lemezan ili ja!

Lemezan je na svom Facebooku napisao "Potpuno ispravna odluka" i označio gradonačelnicu Benjaminu Karić uz screenshot vijest da je ona odbila zahtjev da sarajevska Vijećnica bude osvijetljena duginim bojama.

  • Mini market

  • 24. Jun. 2023  

  • 2

Zastupnik Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo Redžo Lemezan podržao je odluku gradonačelnice Benjamine Karić da zabrani osvjetljenje fasade Vijećnice u duginim bojama za vrijeme današnje Bh. povorke ponosa. Odmah su stigle i reakcije stranačkih kolega.

Lemezan je na svom Facebooku napisao "Potpuno ispravna odluka" i označio gradonačelnicu Benjaminu Karić uz screenshot vijest da je ona odbila zahtjev da sarajevska Vijećnica bude osvijetljena duginim bojama.

Na ovu objavu su reagovale njegove stranačke kolege Damir Nikšić i Dragan Mioković.

"IMA IZAĆ’. Auuuuuu… Mladi kolega baš kao da namjerava da uzme stranci mandat koji je neki dan dobio i da ide u ličnom kapacitetu ili da ga odnese u neku desnicu, pretpostavljam. Ako se i ovo bude tolerisalo u stranci kao što se zažmirilo na nedavni ispad veličanja presuđenog ratnog zločinca (zbog čega sam dao ostavku na mjesto u nadzornom odboru stranke i rekao da neću dolaziti u prostorije stranke sve dok ne riješe taj problem), Naša stranka riskira da postane nešto posve drugo od onoga što je bila i što bi trebala biti, barem u očima javnosti, a naročito njenih birača (ako već ne za rukovodstvo i druge koji su trenutno zauzeti nekim važnijim stvarima)", napisao je Nikšić.

On je dodao kako "zna da su u stranci navikli da 'gutaju žabe', ali se plaši da je ovdje po srijedi ona pojava kada žaba bude živa skuhana navikavajući se na temperaturu."

"Ako predsjedništvo ne reaguje, ako potpredsjednici i potpredsjednice odluče da i ovo prođe, plašim se da bi pod uticajem određenih ljudi u njoj Naša stranka, koja ionako sopće, posrće i tetura pod učestalim napadima populista konzervativne desnice na mrežama (zbog kojih se iz nekog razloga brinu umjesto da im to laska), mogla ovog puta skrenuti udesno do te mjere da bih mogao ispasti iz nje ili se pak javno izbljuvati po njoj. Zvuči kao da prijetim ili dajem neke ultimatume, ali nije. Samo mi bude muka od takve vožnje, pogotovo ako sjedim na zadnjem sjedištu i ne mogu da utičem i odlučujem", dodao je.

Nikšić je zatim najavio i da će napustiti Našu stranku ako se ova, kako je nazvao, blamaža nastavi.

"U svakom slučaju, ako se ova blamaža nastavi, ako se nešto ne poduzme ili radikalno ne promijeni, nešto što bi mi dalo bilo kakvu nadu da stranka neće sletiti s puta ili se rasuti u paramparčad, ja bih nekako da pritisnem negdje neko dugme da najavim da izlazim na narednoj stanici. Nije mi lako jer SDP i NS su kao Koka-Kola i Pepsi-Kola što se ljevice tiče u BiH. Probao sam obje i izgleda da nikako ne mogu potrajati kada mi počnu “tuknuti” na desnicu. Sve je ok što se pamfletne socijaldemokratije i socijal-liberalizma tiče, ali kada se uđe, pristupi, ja odmah nanjušim “elemente” i nažalost, na kraju uvijek budem u pravu."

Na kraju je kazao da što se ljevice tiče nema tu puno izbora ni za njega, a ni za građanke i građane.

"Dvije stranke i to je to. Šteta. Ova slika dole je trenutno ilustracija jedne pojave, jednog trenda među mladim ljevičarima, a mogla bi postati i historijski dokument trenutka kada je organizovana ljevica konačno propala u BiH."

Federalni parlamentarac Dragan Mioković je također ogorčen objavom Lemezana.

"Stavovi Redže Lemezana, člana i zastupnika NS u Skupštini KS, prvo, o Sakibu Mahmuljinu kao heroju a ne presuđenom ratnom zločincu u bjekstvu od zatvorske kazne, kao i onih koji se tiču prava LGBT populacije, ne samo da ne odgovaraju mojima, već se gnušam te blagonaklonosti prema 'našim' zločincima i gadim licemjera iskazanog u probiranju 'normalnih i nenormalnih' ljudskih prava. On i ja ne možemo pripadati istom političkom konceptu i to ću vrlo jasno reći, razjasniti i što se mene tiče dovesti do kraja kroz organe Naše stranke", zaključio je.

Za sada se o ovome nisu oglašavali predsjednik Naše stranke Edin Forto i generalni sekretar i kantonalni premijer Nihad Uk, piše Klix.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...