MILORAD DODIK NAJAVIO OTCJEPLJENJE: "Politički se borimo sa SAD, ali primorani smo na to, RS će biti država..."

“Naša država nije BiH. Naša država je Republika Srpska, a u BiH smo zato što moramo", izjavio je Dodik

  • Politika

  • 25. Jun. 2023  

  • 7

Milorad Dodik danas je ponovo najavio da će RS biti država.

On je to rekao na obilježavanju ‘Koridora’ tvrdeći da se RS danas bori kao i prije 31 godinu.

Političke bitke su tu, ali RS dobro stoji, sigurna je, imamo kao nikada više prijatelja na međunardonom planu. Lažu oni koji kažu da RS loše stoji, da ne ispunjava svoje obaveze. Posjeta Mađarske delegacije na čelu sa premijerom Viktorom Orbanom pokazala je da imamo prijatelje i u Evropskoj uniji. Znaju za RS od Rusije do EU. Politički se borimo sa SAD, ali primorani smo na to”, poručio je Dodik.

Dodik je poručio da je Rusija jedna od onih moćnih zemalja svijeta koje poštuju RS i da je ponosan na odnos sa njima.

Naša država nije BiH. Naša država je Republika Srpska, a u BiH smo zato što moramo. Јednog dana RS će biti država. Ovdje ima života, budućnosti, jer RS bi davno prestala da postoji, da nema smisao koji ima”, istakao je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...