MILORAD DODIK O SASTANKU U KONJICU: "Mnogo je laži sa muslimanske strane, nikome Helez nije opsovao majku..."

"Muslimani uvijek misle da političke rasprave moramo uvijek početi sa pričom o tome kako smo mi napravili genocid nad njima. Ja jesam rekao da - skini taj genocid i opsovao. To je tačno", kaže Dodik

  • Politika

  • 02. Jul. 2023  

  • 6

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska osvrnuo se danas na press konferenciji na Kozari i na sastanak koji je proteklog petka održan u Konjicu.

"Mnogo lažnih stvari izneseno je sa mislimanske strane. Kazali su kako smo mi došli da pravimo nered u Konjicu. To nema veze sa elementarnom logikom. Da smo htjeli da pravimo nered ne bi išli u Konjic da to uradimo. U Federaciji je to ekstremni dio i to nije tačno", kazao je Dodik, javlja Faktor.ba.

Dodao je da nije ponosan na neke stvari koje se nekada dešavaju.

"Još jednom se izvinjavam porodici Đoković za onu glupost koju su namjestili drugi ljudi. Ali jednako tako nisam spreman da u javnom diskursu diskutujem sa osuđenim lažovom koji se zove Helez i koji je sve što je iznio potpuna neistina. Nikome on nije opsovao majku, nego je neko drugi njemu opsovao majku. Ali da bi on bio junak kod svojih onda je pričao o tome. To su naravno gluposti", rekao je Dodik.

Kazao je da ga čudi da Konaković i Nikšić prihvataju taj lažni narativ u kojem trebaju još više da se rasplamsaju problemi u BiH.

"Sve je to bila laž i očekujem bar malo ljudskosti od onih koji su učestvovali na sastanku da kažu da Helez laže", naveo je Dodik.

Kaže da je tačno da je pominjan genocid.

"Muslimani uvijek misle da političke rasprave moramo uvijek početi sa pričom o tome kako smo mi napravili genocid nad njima. Ja jesam rekao da - skini taj genocid i opsovao. To je tačno, ali nije pominjana Srebrenica. Dakle, ta kukavica koja se zove Helez nikome nije opsovao majku jer nije ni htio, a pogotovo nije da bi nešto uradio. Sav je bio crven i bijesan. Rekao sam mu da prestane da prijeti srpskom narodu, jer on baš i nije dostojan da može nekome da prijeti. Stvar treba da se smiri", rekao je Dodik.

Dodao je kao je na kraju sastanka pokušao predočiti nekoliko stvari.

"Rekao sam da možemo da idemo u to da razgovaramo o donošenju zakona koji sada očekuje Evropska unija u VSTV-u, ali pod uvjetom da se ovaj skup obaveže da ćemo do septembra donijeti zakon o Ustavnom sudu na nivou BiH. Tad je počela gužva! A, onda kaže - 'Mi smo došli da pravimo gužvu'. Ne, oni neće zakon o Ustavnom sudu, oni hoće Ustavni sud koji će njima napraviti državu, a ja im kažem: 'Nećete imati državu'. Nikada nećete vladati Kozarom, kad ste vi bili na Kozari onda ste nas ovdje ubijali. Nećete vladati mojim Laktašima, mojim Trebinjem, Banja Lukom. Možete se slikati, raditi šta god hoćete. Ovaj narod je dobio državu, a to je sinonim za to", kazao je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...