DOŠLA VODA DO GRLA: Znakovita Čovićeva poruka Miloradu Dodiku otkriva sve…

Izvori iz Zagreba ukazuju na Čovićev zaokret i upozorenja od strane američke administracije.

  • Politika

  • 03. Jul. 2023  

  • 6

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZBiH) i Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović poručio je kako smatra neprihvatljivim i neprimjerenim poruke koje dolaze iz Republike Srpske.

"Moramo naći ustavni sklad u djelovanju međunarodnih institucija i domaćih nositelja izvršne i zakonodavne vlasti u BiH" , napisao je Čović na Twitteru.

"Žurno se moramo vratiti provedbi zaključaka drugog dijela sastanka u Konjicu i realiziranju 14 ključnih prioriteta na EU putu naše domovine", naveo je Čović jasno poručivši da mu retorika Milorada Dodika i posljednje prijetnje i secesionističke najave nisu više prihvatljive.

Ljudski.ba je nedavno pisao o razlazu među strateškim političkim partnerima. Izvori iz Zagreba ukazuju na Čovićev zaokret i upozorenja od strane američke administracije. Taj je politički raskol svakim danom sve vidljiviji, a potvrđen je i novom porukom na društvenim mrežama.

Naime, diplomatski izvori iz Zagreba upozoravaju da je lider HDZ-a BiH Dragan Čović "vrlo opasan, ali da nije glup" i da je jasno shvatio poruke da se odmakne od Dodikove politike i prijetnji opstojnosti Bosni i Hercegovini.

Dodiku vrijeme curi, a Čović ne želi biti onaj kojeg će strateški politički partner povući na dno, a takvih će, izgledno je uskoro biti dosta, piše Ljudski.ba.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...