„TI SI DO TADA U ZATVORU…“: Društvene mreže gore nakon Dodikove najave referenduma, redaju se komentari iz Srbije...

„Slobodna Bosna“ donosi samo one komentare koji nemaju uvredljiv sadržaj.

  • Vijesti

  • 03. Jul. 2023  03. Jul. 2023

  • 5

Ne stišavaju se reakcije nakon posljednjeg medijskog istupa predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika i najave mogućeg organiziranja referenduma u tom bh. entitetu.

„Slobodna Bosna“ donosi samo one reakcije i komentare koji nemaju uvredljiv sadržaj.

Podsjetimo, lider SNSD-a i predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik, najavio je mogućnost referenduma u tom bh. entitetu.

-Republika Srpska bi do Nove godine mogla organizovati referendum o svom statusu i kako dalje. Borićemo se na svoj, politički način, sve dok ne bude donesen zakon o Ustavnom sudu BiH, čime bismo toj instituciji vratili autoritet. Ne želimo sukob i ulogu NATO-a vidim da obezbijedi mir i, eventualno, izađe na međuentitetsku liniju razgraničenja u slučaju politički uzavrele situacije. Republika Srpska nema namjeru da odustane od odbrane svoje pozicije.

Odluke Kristijana Šmita vode ka tome da, nakon što potpišem zakone koje je donijela Narodna skupština, budem tretiran i procesuiran. Uskoro će biti donesene odluke o zabrani djelovanja SIPA, Suda i Tužilaštva BiH na prostoru Srpske jer nemaju ustavni osnov. Nećemo trpjeti protektorat i kolonijalizam.

Ustavni sud BiH je promijenio politički sistem i očigledno je ponašanje koje vodi ka majorizaciji, isto kao i za Srbe na Kosovu i Metohiji. Nemamo kome da se žalimo. Ustavni sud je inkvizicijski sud i sud međunarodne zajednice, a ne BiH. Generatori problema su u Sarajevu, Americi, Velikoj Britaniji i nemoćnoj EU.

Njima je Republika Srpska dobra samo kad je slaba. To što je juče uradio Kristijan Šmit nije ništa drugo nego dio osmišljenog plana da se disciplinuje Republika Srpska, da se njen predsjednik napravi monstrumom, nerazumnom osobom, čovjekom s kojim se ne može razgovarati, a sve to podržava EU u liku Johanesa Satlera. Ne može da bude suverenitet ako ste protektorat i ako ste kolonija. Kolonija se definiše kao zemlja u kojoj upravljaju stranci.

Treba li većeg dokaza da smo kolonija od onog juče i ovoga što nam se dešava u Ustavnom sudu? Povodom ovih odluka Republika Srpska će nastaviti svojim putem da djeluje ustavno, a ja ću kao predsjednik potpisati ukaze o zakonima koje je donijela Narodna skupština u vezi s neobjavljivanjem odluka visokog predstavnika, kao i odluke o Ustavnom sudu sve dok se ne donese zakon o Ustavnom sudu, poručio je Dodik.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...