POSAO ZAVRŠIO U TRI SETA: Đoković superiorno krenuo u lov na rekordni osmi Wimbledon

Đoković je žestoko krenuo u drugom setu tako što je odmah uzeo break. Lagano je privodio set kraju, a kompletirao ga je u devetom gemu kada je Argentinac izgubio još jedan svoj servis.

  • Sport

  • 03. Jul. 2023  

  • 0

Srbijanski teniser Novak Đoković (2. ATP) plasirao se u drugo kolo Wimbledona nakon što je danas bio bolji od Argentinca Pedra Cachina (68. ATP).

Meč je trajao dva sata i 14 minuta, a po setovima je bilo 6:3, 6:3, 7:6 za Đokovića.

Početak meča je bio dosta ujednačen budući da su oba tenisera izgubila po jedan servis. Prelomni trenutak dogodio se u osmom gemu kada je Novak osvojio break, što se ispostavilo dovoljnim da povede u setovima.

Đoković je žestoko krenuo u drugom setu tako što je odmah uzeo break. Lagano je privodio set kraju, a kompletirao ga je u devetom gemu kada je Argentinac izgubio još jedan svoj servis.

Obojica su odlično servirala u trećem setu pa nije bilo niti jednog breaka. Zaigrao se tie-break u kojem se očekivano bolje snašao Đoković koji je tako dosta lagano došao do prve pobjede na ovogodišnjem Wimbledonu.

Zanimljivo da Đoković nije nikad izgubio u prvom kolu Wimbledona. Ovo mu je 18. turnir i upisao je svih 18 pobjeda.

 

Novak će u drugom kolu Grand Slama na travi u Ujedinjenom Kraljevstvu igrati protiv Australca Jordana Thompsona (70. ATP) koji je ranije danas bio bolji od Amerikanca Brandona Nakashime (55. ATP).

(Klix..ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...