TROJKA I HDZ ODBILI RASPRAVLJATI O SMJENI SANJE VLAISAVLJEVIĆ: Nikšić Mešaliću dobacio da "ne s*re"

Iz opozicije su predsjedavajuću Zastupničkog doma Mirjanu Marinković-Lepić (NS) upozoravali da sjednica nije sazvana u skladu s Poslovnikom, što je ona ignorisala.

  • Politika

  • 06. Jul. 2023  

  • 5

Nakon što je prekinuta vanredna sjednica zbog nepostojanja uslova za utvrđivanje dnevnog reda, Zastupnički dom Parlamenta FBiH otpočeo je redovnu, prenosi Patria.

Iz opozicije su predsjedavajuću Zastupničkog doma Mirjanu Marinković-Lepić (NS) upozoravali da sjednica nije sazvana u skladu s Poslovnikom, što je ona ignorisala.

Zastupnik DF-a Mahir Mešalić nastojao je obrazložiti kolegama zašto je tražio da danas raspravljaju o nekim pitanjima poput nadoknade štete područjima koja su bila poplavljena te u vezi sa smjenom federalne ministrice Sanje Vlaisavljević. No, to mu nije dozvoljavala predsjedavajuća Marinković-Lepić, koja ga je sve vrijeme prekidala.

Mešaliću je stranački kolega Marinković-Lepić - Damir Nikšić dobacio: "Ne s*ri i ti više", na šta ju je Mešalić zamolio da ga upozori zbog njegovog ponašanja.

Marinković-Lepić odgovorila je Mešaliću da nije čula šta mu je Nikšić dobacio, ali je ipak na kraju upozorila sve kolege zastupnike da se ponašaju u skladu s Poslovnikom i Etičkim kodeksom.

U dnevni red današnje sjednice nije uvršten prijedlog smjene federalne ministrice Vlaisavljević, koji je Mešalić bezuspješno pokušavao obrazložiti. Naime, ovaj prijedlog DF-a nije dobio potrebnu većinu i odbijen je glasovima koalicije trojka - HDZ BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...