DRAMA NA ISTOKU: Sjeverna Koreja zaprijetila da će oboriti sve američke špijunske avione...

Glasnogovornik je citirao prošle incidente kada je Pjongjang oborio američke avione i upozorio da će Sjedinjene Države platiti za svoju "bjesomučno insceniranu" zračnu špijunažu.

  • Svijet

  • 10. Jul. 2023  

  • 0

Sjeverna Koreja je u ponedjeljak zaprijetila da će oboriti sve američke špijunske avione koji narušavaju njen zračni prostor i osudila planove Washingtona da rasporedi podmornicu s nuklearnim raketama u blizini Korejskog poluotoka.

Glasnogovornik Ministarstva nacionalne odbrane Sjeverne Koreje rekao je da su Sjedinjene Države "intenzivirale špijunske aktivnosti izvan ratnog nivoa", s "provokativnim" letovima američkih špijunskih aviona tokom osam uzastopnih dana ovog mjeseca, a jedan je izviđački avion upao u njihov zračni prostor iznad Istočnog mora "nekoliko puta".

- Nema garancije da se takva strašna nesreća kao što je rušenje strateškog izviđačkog aviona američkih zračnih snaga neće dogoditi u Istočnom moru Koreje - rekao je glasnogovornik u izjavi koju prenosi službena Korejska centralna novinska agencija KCNA.

Glasnogovornik je citirao prošle incidente kada je Pjongjang oborio američke avione i upozorio da će Sjedinjene Države platiti za svoju "bjesomučno insceniranu" zračnu špijunažu.

U saopćenju se također kritikuje planirano raspoređivanje američkih strateških nuklearnih sredstava na Korejskom poluotoku kao "najneprikrivenija nuklearna ucjena" Sjeverne Koreje, rekavši da predstavlja ozbiljnu prijetnju regionalnoj i globalnoj sigurnosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...