HAOS NA KOLEGIJU NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRPSKE: Žestoka svađa vladajućih, Rankić i Stevandić na ivici fizičkog sukoba…

Rankić je ljutito napustio sjednicu, i stiče se utisak da će podnijeti ostavku na funkciju potpredsjednika.

  • Mini market

  • 11. Jul. 2023  

  • 1

Gotovo dva sata trajala je sjednica Kolegija Narodne skupštine Republike Srpske, koju je obilježila žestoka rasprava i sukob vladajućih, potpredsjednika Narodne skupštine Petka Rankića iz Socijalističke partije i predsjednika NSRS-a Nenada Stevandića. Rankić smatra da ga vlast i kolege iz rukovodstva Skupštine ponižavaju i imaju nepravedan i nekorektan odnos, da nemaju poštovanja, a nakon burne rasprave i niza međusobnih uvreda na ivici fizičkog sukoba Rankić je ljutito napustio sjednicu Kolegija.

Stevandić je od Rankića tražio da skine treptače sa vozila, koje je navodno kupio na pijaci, te zabranio da prelazi službenim vozilom u Srbiju, na šta je potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske odgovorio da su kadrovi Ujedinjene Srpske u Bratuncu i Podrinju korumpirani i umiješani u kriminal, te da je direktor Pošta Srpske Miladin Radović, kadar Ujedinjene Srpske, ostao dužan novce narodu za otkupljene maline, te glasove koje su kupovali pred opoziv bivšeg načelnika Srđana Rankića, inače Petković bratića, otkrio je zastupnik u NSRS Nebojša Vukanović.

Rankić je ljutito napustio sjednicu, i stiče se utisak da će podnijeti ostavku na funkciju potpredsjednika, jer je, pošteno govoreći, u više navrata nepravedno ponižen javno od strane Stevandića.

Režim ne odustaje od Zakona o progonu istine koji se pogrešno naziva kriminalizacija klevete, i ovu tačku su uvrstili u Dnevni red.

Na snimku konferencije za novinare nakon sjednice Kolegija Narodne skupštine Republike Srpske istupio vidno nervozni Stevandić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...