TARIK FILIPOVIĆ SE DIRLJIVIM RIJEČIMA OPROSTIO OD KOLEGE: "Dragi moj...teško je pronaći riječi..."

Komemoracija će biti održana u Kamernom teatru 55 u četvrtak u 12 sati, a dženaza u 14:30 na gradskom groblju Bare.

  • Kultura

  • 12. Jul. 2023  

  • 1

Glumac Tarik Filipović te ostali kolege i prijatelji oprostili su se na društvenim mrežama od preminulog i voljenog glumca Mirsada Tuke.

Poslije borbe s teškom bolesti glumac Mirsad Tuka preminuo je u 59. godini. Od njega su se dirljivim porukama oprostili brojne njegove kolege, a među njima i Tarik Filipović koji je objavio njegovu crno-bijelu fotografiju i emotikon slomljenog srca.

"Dragi moj", napisao je Tarik. 

"Teško je pronaći riječi... Mirsad je bio divan kolega i divan prijatelj, koji je imao prekrasnu energiju. Meni je, kako u Bosni kažu, on bio brat. Takav je bio prema meni, a i ja prema njemu. Iskreno, nestvarno mi je sve ovo. Neshvatljivo mi je", izjavio je Tarik za 24sata. 

Također, od njega su se oprostili i kolege iz "Kamenog teatra" putem Facebook profila.

"Beskrajno tužni obavještavamo našu cijenjenu publiku i prijatelje da je naš dragi kolega i prijatelj Mirsad Tuka preminuo u 58. godini života. Života posvećenog umjetnosti i ljepoti, porodici i prijateljima. Nijemi smo. Otišao je jedan od velikih i neponovljivih. Otišao je jedan od stubova Kamernog teatra 55. Pamtit ćemo ga prije svega po ogromnoj posvećenosti glumačkom pozivu, po neizmjernom poštovanju prema kolegama i saradnicima i po vrhunskom profesionalizmu i fokusu. On uloge nije dijelio na velike i male, na glavne i sporedne. Svaku je podjednako ozbiljno shvatao, i od svake je pravio veliku. Jer tako to rade veliki glumci", započeli su pa dodali:

"Pamtit ćemo ga i po osmijehu koji je uvijek nekako dolazio i prije nego bi on sam ušao u prostoriju, i ostajao još dugo iza njega. Uvijek ljubazan, uvijek srdačan, uvijek nasmiješen. Pun radosti življenja. Radosti koju je nesebično dijelio sa svima nama. Od prvog, do posljednjeg dana. Mračan je sad Kamerni. Mračan i tužan. Otišao je jedan lijepi dio svih nas sa tobom. Putuj Prvače. Putuj tamo gdje više ništa ne boli. Pamtit ćemo te po osmijehu...Tvoj Kamerni".

Komemoracija će biti održana u Kamernom teatru 55 u četvrtak u 12 sati, a dženaza u 14:30 na gradskom groblju Bare.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...