DEGUTANTNO PITANJE STAŠE KOŠARCA: "Ko je 11. jula spustio zastave BiH na pola koplja bez saglasnosti Vijeća ministara?"

- Uprkos neusvajanju pomenute odluke Vijeća ministara, 11. jula 2023. godine zastave BiH su spuštene na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama institucija BiH i na Trgu BiH u Sarajevu - istakao je Košarac.

  • Politika

  • 12. Jul. 2023  12. Jul. 2023

  • 10

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine Staša Košarac zatražio je informaciju od nadležne službe u institucijama BiH o tome na osnovu kojeg akta ili naloga su zastave BiH 11. jula godine spuštene na pola koplja na zgradama institucija BiH i Trgu BiH u Sarajevu, piše RTRS.  

On je to zatražio s obzirom na činjenicu da Vijeće ministara nije donijelo odluku o proglašenju ovog datuma danom žalosti u BiH.

Košarac je u dopisu Službi za zajedničke poslove institucija BiH podsjetio da Vijeće ministara BiH na 17. sjednici održanoj 05. jula, zbog nepostojanja konsenzusa, nije prihvatio Prijedlog Odluke o proglašenju 11. jula 2023. godine danom žalosti u BiH.

- Uprkos neusvajanju pomenute odluke Vijeća ministara, 11. jula 2023. godine zastave BiH su spuštene na pola koplja, odnosno jarbola, na zgradama institucija BiH i na Trgu BiH u Sarajevu - istakao je Košarac.

Zatražio je od nadležne službe da mu u najkraćem roku dostavi informaciju o tome koja institucija je izdala akt ili nalog.

POdsjetimo, ministri iz RS-a u Vijeću ministara BiH bili su protiv da 11. juli bude proglašen Danom žalosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...