STIGLA ODBIJENICA: Prijedlog Novaka Đokovića ekspresno odbijen na Wimbledonu, razlog je...

Želja je da se zaštiti lokalno stanovništvo, koje ne želi gužvu i buku noćne teniske akcije.

  • Šareni svijet

  • 13. Jul. 2023  

  • 0

Meč Novaka Đokovića protiv Poljaka Huberta Hurkacza u osmini finala Wimbledona igrao je dva dana jer je prvog dana prekinut zbog strogih pravila koja nalažu da se ne smije igrati nakon 23 sata po lokalnom vremenu.

Tada počinje svojevrsni policijski sat, mečevi se prekidaju i prebacuju za sljedeći dan. Želja je da se zaštiti lokalno stanovništvo, koje ne želi gužvu i buku noćne teniske akcije. Također, izazov predstavlja i transport i siguran odlazak navijača i ostalih sudionika svojim kućama.

Đoković je predložio čelnicima Wimbledona da mečevi na turniru počinju ranije kako bi se ubuduće izbjegle takve situacije, tu ideju je podržao i britanski tenisač Andy Murray, ali Wimbledon smatra da bi takva promjena uticala na zaradu od TV prava i ne želi pristati na ranije mečeve.

Dogovoreno je s nositeljima TV prava da mečevi na dva najveća terena počinju od 13 sati po lokalnom vremenu kako bi ih gledalo više ljudi. Ako Wimbledon promijeni termin početka mečeva, morao bi pristati na manje novca od TV prava. Od BBC-ja dobiva 70 miliona eura po turniru, a od ESPN-a je dobio 450 miliona eura za 12 godina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...