"RAZA THE GREAT": BHRT snima dokumentarni film o legendarnoj Raziji Mujanović (VIDEO)

Scenario i režiju potpisuju Medina Šehić i Vedad Hodžić.

  • Kultura

  • 14. Jul. 2023  

  • 0

Sporazum o saradnji između Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT) i jedne od najboljih košarkašica svih vremena Razije Mujanović potpisan je u petak u RTV Domu između Mujanović i generalnog direktora BHRT-a Belmina Karahmedović.

Sporazum se odnosi na saradnju na dokumentarnom filmu "Velika Raza" (Raza The Great), u produkaciji BHRT-a, a ima za cilj da ostavi svjedočanstvo o ovoj velikoj sportistkinji, dobitnici brojnih medalja sa kontinentalnih, svjetskih i olimpijskih takmičenja, kao i nagrada koje su krunisane prijemom u FIBA-inu kuću slavnih.

Scenario i režiju potpisuju Medina Šehić i Vedad Hodžić.

Njen doprinos košarci i sportu generalno, a naročito ženskom sportu, je nemjerljiv. Osim sportskih i profesionalnih, film oslikava i njene ljudske vrijednosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...