DRUŠTVENE MREŽE GORE ZBOG PRESS KONFERENCIJE STUDENTICA KOJE VOLE RATKA: "Možemo li ikako ispočetka?" (VIDEO)

Nisu znale ni pročitati s papira kako treba...

  • Društvo

  • 16. Jul. 2023  16. Jul. 2023

  • 3

Studentice Valentina Vujičić i Slađana Todić su dospjele u žižu javnosti nakon oglašavanja na društvenim mrežama, zbog čega je reagiralo i Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, tražeći od Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo materijal u vezi sa studenticama od kojih je jedna na društvenim mrežama podigla tri prsta, a druga objavila fotografiju generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića na dan obilježavanja 28 godina od počinjenog genocida u Srebrenici.  

Na kritike svojih kolega sa fakulteta, jedna od studentica je napisala i komentar: “Ma nek’ smo vas pobili”.

Nakon što se podigla bura u bh. javnosti, ubrzo je uslijedio i odgovor generalnog direktora firme “Sarajevo-gas” Nedeljka Eleka koji je rekao da će, na poziv direktora Sigurnosno- informativne agencije (BIA) Srbije Aleksandra Vulina, Slađana i Valentina studiranje nastaviti na Akedemiji za nacionalnu sigurnost u Beogradu.

One su jučer u Istočnom Sarajevu održale konferenciju za novinare, a jedan korisnik Twittera je podijelio nešto drugačiji snimak "nastupa" Todić i Vujičić.

"Prva se zahvalila Dodiku i RS-u na podršci glumeći 'pametnicu', jer je pripremljenu izjavu htjela 'izreći iz glave'. No, kako to obično biva sa 'sjajnim studentima', nešto je krenulo po zlu pa je promrmljala, 'možemo ikako ispočetka'. Druga se Vulinu zahvalila uz pomoć 'papirića'", napisao je korisnik Twittera uz snimak iz Istočnog Sarajeva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...