EUROPARLAMENTARAC KLEMEN GROŠELJ: "Kamate za Dodika rastu! Stvari će se iskristalizirati ubrzo..." (VIDEO)

"EU je dobro obavještena šta se dešava u BiH. Treba da se promijeni politika Balkana i BiH, razumije se uloga BiH u odnosu na region i stabilnost", rekao je Grošelj.

  • Politika

  • 16. Jul. 2023  

  • 0

Evropski parlament usvojio je izvještaj Evropske komisije o stanju u BiH. Zastupnici su pozvali na uvođenje sankcija Miloradu Dodiku i svima koji podržavaju secesionističke politike u najnovijoj rezoluciji o Bosni i Hercegovini.

Klemen Grošelj, zastupnik Slovenije u Evropskom parlamentu koja je veliki prijatelj Bosne i Hercegovine i koja se najviše zalagala da dobijemo kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji, večeras je u Hayatovoj emisiji ‘Sedam plus’ jasno rekao da se uskoro, čak štaviše na jesen, mijenja politika EU te bi to moglo prouzročiti političke probleme ne samo u BiH, već i na Zapadnom Balkanu.

"EU je dobro obavještena šta se dešava u BiH. Treba da se promijeni politika Balkana i BiH, razumije se uloga BiH u odnosu na region i stabilnost", rekao je Grošelj.

"Želi se reći da Zapad i EU neće dopustiti raspad BiH jer NATO nije samo savez, to je više od toga", naveo je on te dodao da, kada zemlja ide prema EU, jedna od mogućnosti su i dodatne sigurnosne garancije.

"NATO će imati ulogu kao na Kosovu stabilizacije i reformi proces u približavanju EU integracijama", podrcrtao je on.

Kada je riječ o genocidu u Srebrenici, Grošelj je rekao da je to "simbol, slaba vijest EU".

"Savjest je velika o tome što se dogodilo, ali uvijek imate u politici koji negiraju, ali mislim da većina i građani razumiju šta se dogodilo", naveo je on.

A o tome da li je licemjerna EU politika prema političaru Miloradu Dodiku, Grošelj je rekao da se radi o zadnjim ponudama.

"Krenut će promjena politika prema Zapadnom Balkanu", naveo je on te dodao da Dodik ima finansijske probleme.

Kako je podcrtao, zaduživanje na berzama je jako skupo, a kamate rastu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...