BANJA LUKA SE BUDI: Počelo okupljanje na Trgu Krajine, kolona kreće prema Narodnoj skupštini RS-a, oglasio se Puhalo... (FOTO)

Okupljeni će sa Trga Krajine krenuti do parlamenta Republike Srpske gdje će zahtjevi biti ponovljeni.

  • Vijesti

  • 18. Jul. 2023  18. Jul. 2023

  • 1

Na banjalučkom Trgu Krajine počelo je okupljanje novinara, predstavnika nevladinih organizacija, opozicije i građana protiv kriminalizacije klevete u Republici Srpskoj.

Predsjednik Kluba novinara Banja Luka Siniša Vukelić rekao  je da je namjerom da kriminalizuje javnu riječ, vlast okrenula leđa i novinarima i međunarodnim organizacijama. "Zbog toga što na Fejsbuku napišete da je ministar zaposlio svastiku, možete krivično odgovarati. To je zastrašujuće, to nije put kojim Republika Srpska treba da ide. Povucite ovaj zakon sa dnevnog reda", rekao je Vukelić. 

altFoto: BNTV 

Prisutni nose transparente na kojima piše "Mišljenje nije zločin". Ivana Korajlić iz organizacije Transparency International BiH je rekla da će ove odredbe potpuno ugušiti slobodu govora svakog građanina. 

altFoto: BNTV 

"Apelujemo još jednom na narodne poslanike da odustanu od ovoga", rekla je Korajlić. Okupljeni će sa Trga Krajine krenuti do parlamenta Republike Srpske gdje će zahtjevi biti ponovljeni. Na društvenim mrežama oglasio se i banjalučki psiholog Srđan Puhalo.-Poslanici, krećemo ka vama! Danas se kriminalizuje kleveta, a to znači da nas Dodik i Stevandić nezaustavljivo približavaju EU, poručio je Puhalo sarkastično.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...