HAOS U CENTRU BANJE LUKE: Veliki broj policajaca na terenu, stigao i gradonačelnik...

Istakao bi da će biti formiran zajednički tim koji bi našao prihvatljivo rješenje za sve strane.

  • Hronika

  • 20. Okt. 2023  

  • 1

Na lokaciji "stare autobuske stanice" u centru Banje Luke prisutan je veliki broj policajaca koji čekaju izvršenje o deložaciji.

Prisutan je veliki broj policajaca koji se nalaze na parkingu i čekaju izvršenje. Prisutan je i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković sa građanima.

Generalni direktor "Autoprevoza" Sladomir Đurić rekao je za RTRS da su izrazili volju za kompromisno rješenje.

- Bilo je ponude od grada da odustanemo. Јa kao direktor nemam mandat za to. Imamo sudsku odluku, a radi se i o velikoj imovini. Nismo bili u prilici da se dogovorimo - kaže Đurić.

Istakao bi da će biti formiran zajednički tim koji bi našao prihvatljivo rješenje za sve strane.

- Bitno da je sve odgovara i nama i gradu Banjaluka. Spremni smo da se odreknemo jednog dijela parcela u korist grada. Nadam se da ćemo doći do rješenja - naveo je Đurić.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kaže da je ovaj dio grada epicentar Banjaluke.

- Trebalo se prije reagovati. Ovo traje 20 godina - rekao je Stanivuković za RTRS.

Kaže da se tada morala voditi pravna borba.

- Dva puta smo zaustavili deložaciju. Ovaj parking vrijedi 35 miliona KM - rekao je Stanivuković.

Istakao je da je "Autoprevoz" spreman da odustane od Muzeja i dijela Vidovdanske ulice.

- Imamo mogućnost da dalje pregovaramo, iako idemo u dalju nezvjesnost. Grad će ovdje zadržati naplatu parkinga - naveo je gradonačelnik.

Autoprevoz ušao u posjed imovine u centru Banjaluke

Završena je treća deložacija parkinga u centru Banjaluke. Preduzeće "Autoprevoz" koje je ovo zemljište dobilo nakon višegodišnjeg spora sa gradom Banjaluka ušlo je u posjed na "Staroj autobuskoj stanici".

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...