EUFORIJA U MIAMIJU: Cijene ulaznica za debi Lionela Messija dostižu nestvarne cifre

Najskuplje ulaznice prodaju se po basnoslovnih 100 hiljada eura

  • Sport

  • 18. Jul. 2023  18. Jul. 2023

  • 1

Inter Miami je jučer predstavio Lionela Messija. Argentinska superzvijezda priključit će se ekipi kroz nekoliko dana i započeti s radom u MLS franšizi, s kojom je dogovorio saradnju do kraja 2025. godine. 

Bilo je problema s njegovim predstavljanjem, jer je na Floridi trajala velika oluja, pljuštalo je te je puhao jak vjetar.

Navijači Miamija i Messijevi obožavatelji po tom su nevremenu stajali izvan stadiona i čekali da počne ceremonija predstavljanja, koja je pomaknuta za nekoliko sati dok oluja ne prestane. Skandirali su Messijevo ime dok je padao pljusak. Objavljeno je da će Messi debitirati u petak u utakmici Leagues Cupa, natjecanja u kojem jedni protiv drugih igraju klubovi iz SAD-a i Meksika.

Ulaznice su jučer puštene u prodaju, a prosječna cijena iznosi 450 eura. Najskuplje ulaznice prodaju se po basnoslovnih 100 hiljada eura.

Messi se, podsjetimo, u ovom prijelaznom roku povezivao s više klubova nakon što je kao slobodan igrač napustio Paris Saint-Germain. Spominjala se mogućnost njegovog povratka u Barcelonu, ali i odlazak u Saudijsku Arabiju odakle su mu nuđene stotine miliona eura. Odluku o dolasku u SAD donio je zbog porodice, prenosi Index.

Južna Florida je kulturološki vrlo bliska Latinskoj Americi pa će se Messijevi osjećati kao kod kuće, a istaknuo je i kako mu se sviđa što u SAD-u postoji ipak nešto manji medijski interes za nogomet i što neće biti pod pozornosti na kakvu je navikao u Evropi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...