NA DUŽNOST STUPA 1. SEPTEMBRA: Bayern pronašao zamjenu za Hasana Salihamidžića

Freund dolazi u Munchen nakon što je posljednjih osam godina obnašao sličnu poziciju u redovima austrijskog prvaka Red Bull Salzburga.

  • Sport

  • 18. Jul. 2023  

  • 0

Austrijanac Christoph Freund (46) novi je sportski direktor Bayerna, objavio je njemački nogometni prvak.

Freund dolazi u Munchen nakon što je posljednjih osam godina obnašao sličnu poziciju u redovima austrijskog prvaka Red Bull Salzburga.

Na dužnost će stupiti 1. septembra, na kraju ljetnog prijelaznog roka, stoji u priopćenju bavarskog kluba.

“Nakon razgovora s odgovornima u Bayernu, bilo mi je jasno da želim prihvatiti ovaj novi izazov. Zaista se veselim što ću od 1. septembra svojom energijom i strašću učiniti sve kako bi ovaj klub ostao tako uspješan i u budućnosti, nastavio igrati na vrhunskoj međunarodnoj razini i inspirirao svoje navijače atraktivnim nogometom,” poručio je Freund.

“Važno mi je da klub ima identitet, a Bayern to definitivno predstavlja. Jako sam zahvalan Salzburgu za 17 uspješnih i emotivnih godina,” dodao je.

Rođen u Salzburgu, u mladosti je igrao za austrijskog prvoligaša, a 2006. je postao menadžer tima. U zimu 2012. postao je sportski koordinator, a 2015. je naslijedio Ralfa Rangnicka na mjestu sportskog direktora.

Freund će na novoj funkciji zamijeniti Hasana Salihamidžića, koji je u maju dobio otkaz zajedno sa Oliverom Kahnom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...