KOMEDIJA U MOSTARU: Utakmicu Lige prvaka prekinuo radoznali pas, pogledajte kako je sve završilo…

Do kraja drugog produžetka nije bilo promjene rezultata, te je dvomeč riješen udarcima sa bijele tačke, gdje su se bolje snašli domaći nogometaši i slavili rezultatom 4:3.

  • Sport

  • 19. Jul. 2023  19. Jul. 2023

  • 0

Nogometaši Zrinjskog plasirali su se u 2. pretkolo Lige prvaka, nakon što su u dvomeču bili bolji od armenskog prvaka Urartua. Prvi susret okončan je pobjedom „plemića“ od 1:0, u revanšu je prvak Armenije slavio s 3:2, pa je dvomeč riješen izvođenjem penala u kojima je Zrinjski slavio s 4:3.

Zrinjski je već početkom prvog poluvremena na stadionu Pod Bijelim brijegom stvorio dvije dobre prilike za gol, ali napadač Bilbija nije bio precizan. Prvak BiH u prvom poluvremenu je bio dosta bolja ekipa na terenu. Dobru igru „Plemići“ su krunisali u 27. minutu, kada se Bilbija iskupio za promašaje i doveo svoj tim u vodstvo.

Jedinu pravu priliku u prvom poluvremenu gosti iz Jerevana imali su pet minuta prije odlaska na odmor, kada je Salou odlično šutirao glavom, a njegov udarac još bolje odbranio Marić.

Početak drugog  poluvremena nije donio ofanzivniju igru Urartua, koji je još uvijek oprezno gradio svoje napade. Prve prilike u ovom dijelu susreta imao je mostarski tim, ali promjene rezultata nije bilo.

Kako je vrijeme odmicalo, tako su gosti ozbiljnije napadali. Nakon nekoliko propuštenih prilika, gosti dolaze do poravnanja pogotkom Grigoryana u 74. minutu susreta. Gol je gostima iz Armenije vratio nadu da mogu doći do potpunog preokreta.

Žurilo se Armencima, pokušavali su uhvatiti zaostatak, a onda se dogodio nevjerovatan trenutak. Na Stadion pod Bijelim Brijegom u 78. minuti susreta utrčao je pas i na kratko prekinuo susret, armenski nogometaš ga je brže-bolje uhvatio i iznio s terena uz pljesak publike.

Očito da je malenog psa privukla lopta s kojom se želio igrati, ali Armencima nije bilo do šale.

alt

Urartu je nastavio s ofanzivom, dok se Zrinjski fokusirao na odbranu svog gola i pokušaje da ugrozi protivnika brzima kontranapadima. Napadi Armenaca urodili su plodom u posljednjim minutama meča, kada je u sudijskoj nadoknadi gol za vodstvo Urartua postigao Grigoryan.

Ukupni rezultat glasio je 2:2, pa je meč nastavljen produžecima. Mostarci dolaze do izjednačenja u četvrtom minutu produžetka, kada je Kiš bio precizan sa bijele tačke. igrači domaćeg tima nakon postignutog gola, koji im donosi plasman u drugo pretkolo, ponovo su pokušali čuvati rezultat, ali Armenci se nisu predavali i u posljednjim sekundama prvog protužetka dolaze do novog vodstva pogotkom Maksimenka.

Do kraja drugog produžetka nije bilo promjene rezultata, te je dvomeč riješen udarcima sa bijele tačke, gdje su se bolje snašli domaći nogometaši i slavili rezultatom 4:3.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...