ZASTRAŠUJUĆI SNIMCI IZ SLOVENIJE: Ovako nešto do sada nije viđeno, orkanski vjetar nosio sve pred sobom, padao grad veličine jabuke (FOTO; VIDEO)

Nevrijeme je zahvatilo Gorišku, a potom je došlo nad centralnu i istočnu Sloveniju pri čemu je promet bio otežan.

  • Regija

  • 25. Jul. 2023  

  • 0

Nevrijeme je sinoć oko 21:30 stiglo nad Sloveniju. Slovenski mediji pišu kako je riječ o vrlo jakoj oluji. Stigla je do zapadne Slovenije iz smjera Italije, praćena jakim vjetrom i gradom. Nevrijeme je prvo oko 21 sat zahvatilo Gorišku, a potom je došlo nad centralnu i istočnu Sloveniju pri čemu je promet bio otežan.

Kako je na slovenskom Pop TV-u rekao meteorolog Brane Gregorčič, snažno nevrijeme brzo se iz dijela Slovenije uz talijansku granicu premjestilo u unutrašnjost Slovenije, prema procjenama čak i 100 kilometara na sat. Sa sobom je donio vrlo jake udare vjetra, brojne udare munja i pljuskove. 

Zbog velike vjerovatnosti guste tuče, jakih udara vjetra i vrlo jakih pljuskova, slovenska meteorološka služba Arso proglasila je crveni stepen opasnosti. Slovenski portal Meteoinfo upozorio je u ažuriranoj večernjoj prognozi da se zapadnoj Sloveniji ubrzano približava vrlo jaka olujna ćelija koju će vjerojatno pratiti jak vjetar i lokalno vrlo gusta tuča.

"Snažna superćelijska oluja pogodila je slovensku granicu kod Nove Gorice iz Italije, praćena orkanskim udarima vjetra, jakim pljuskovima i lokalno vrlo velikom tučom. Oluja će se kretati prema centralnoj Sloveniji. Sklonite se i pobrinite se za svoju sigurnost!" dodaje Meteoinfo.

Posljednice nevremena u Novoj Gorici.

Jedna od snimki pokazuje koliko je bila snažna tuča na zapadu Slovenije.

Lokalno je tuča bila i do veličine jabuke.

  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...